Примерзли двері автомобіля: як можна відкрити їх швидко і без зайвого клопоту

Все частіше останніми роками в зимовий період трапляються несподівані відлиги, які зазвичай закінчуються різкою зміною погоди на міцний мороз. У такій ситуації кожен автомобіліст ризикує потрапити в неприємну ситуацію, коли двері автомобіля, люк бензобака, кришка капота або багажника несподіване примерзне через різкий перепад температур. Найгірше, що може вийти ситуація, коли замерзлі дверцята перестають піддаватися на спроби господаря відкрити її.

1. Що робити, якщо примерзли двері чи люк?

Кращим варіантом видалення криги з рухомих елементів дверей та місць стику є, звичайно ж, обдування гарячим повітрям з фена. Однак, якщо оперативно дістати фен немає можливості, доведеться справлятися «грубою фізичною силою». Настійно не рекомендується відразу з усіх сил тягнути замерзлі двері. За такого підходу в рази підвищується шанс щось зламати чи порвати. Спочатку рекомендується акуратно обстукати двері і всі місця з’єднання деталей м’якою стороною руки. Навіть легке простукування змусить льод рушити і в перспективі сильно спростить подальші спроби відкриття дверей або люка.

2. Що робити, якщо замерзла личинка замку?

Найбільш неприємний варіант розвитку подій – це коли через погоду замерзла і заледеніла личинка замку. У такій ситуації замок найкраще відігріти феном. Однак, якщо такого приладу в кроковій доступності немає, то доведеться вдатися до менш ефективних способів. Перший – це використовувати силіконове мастило. Можливо вона допоможе. Тут як пощастить. Другий спосіб – це нагріти ключ від замку на відкритому вогні, вставити та спробувати «розробити» личинку. Працювати ключем потрібно обережно, щоб нічого не зламати. Швидше за все гріти та вставляти ключ у замок доведеться кілька разів.

3. Чи можна якось захиститись від подібних ситуацій?

Перше і по суті єдине, що можна зробити – це обробити якимось силіконовим мастилом дверні петлі, частини, що рухаються, і всякого роду прилеглі елементи, на кшталт ущільнювальних гумок. Дверні замки рекомендується час від часу протягом всієї зими обробляти спеціальним незамерзаючим складом. Асортимент подібних засобів на сучасному ринку досить широкий, а коштують засоби від морозу копійки. Якщо взимку потрібно помити машину, то не нехтуйте процедурою продування кузова для видалення крапель води.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять