Водіям перерахували нестандартні ознаки скрученого пробігу автомобіля

Коли скручений пробіг не є очевидним, іноді можна розпізнати його за непрямими ознаками. Це, наприклад, задираки та засічки на панелі приладів, показники добового пробігу та середньої швидкості в бортовому комп’ютері, а також дані про технічне обслуговування. Про це розповів автомобільний експерт.

Він розповів, що на деяких автомобілях скручування пробігу відбувається шляхом зняття панелі приладів із «гнізда». Відповідно, на факт зміни можуть вказувати її механічні пошкодження та інші сліди демонтажу.

Також при виборі вживаної машини варто звернути увагу на регламент її обслуговування та подивитися, яке саме ТО проводилося на кожному інтервалі пробігу, порадив експерт.

Не зайвим, на його думку, додатково перевіритиме автомобіль через інформаційні ресурси в інтернеті. Для цього підійдуть і платні звіти різних сервісів, де буде показано, коли і на якому пробігу машина отримувала діагностичну карту.

Крім того, факт штучної зміни показників одометра можна виявити і за стандартними показаннями на бортовому комп’ютері. Наприклад, по середньому добовому пробігу та середній швидкості. Достатньо буде просто поділити перше на друге та зіставити ці дані, розповів експерт.

На закінчення експерт зазначив, що виявити скручений пробіг по потертостям на кермі та інших ознак зносу салону останнім часом важко, оскільки продавці вміло приховують сліди використання за допомогою автохімії та професійного детейлінгу.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять