Водіям розповіли, як погода впливає на «настрій» двигуна машини

Автомобільний експерт розповів, як погода відбивається на роботі двигуна машини.

Погода, безперечно, впливає на діяльність двигуна. Наприклад, зимове повітря щільніше, отже, в одиниці його обсягу є більше кисню. Це позитивно відбивається на показниках потужності автомобіля.

При цьому, якщо повітря дуже холодне, наприклад, температура впала нижче 20 градусів, то може виникнути ефект падіння робочої температури двигуна. В результаті його ККД різко зменшиться. Особливо це виявляється на дизельних двигунах.

Крім того, при різких перепадах температур, наприклад, від сильного мінусу до плюсу масло може активно отримувати вологу з конденсату в картері мотора, що впливає на його властивості, що змазують, і знос двигуна прискорюється, зазначив експерт. Також при стрибках температури волога може потрапляти в електричні роз’єми, викликаючи цим проблеми, пов’язані з бортовою електронікою.

І, звичайно, радить Єгор Васильєв, за низьких температур не потрібно починати рух на машині відразу після запуску холодного двигуна. “На холодну” теплові зазори в елементах циліндро-поршневої групи будуть дуже великі, і знос двигуна буде величезним.

Крім того, за словами експерта, електричний двигун позбавлений вищеописаних проблем і в зимових умовах почувається так само добре, як і влітку. Чого не скажеш про блок акумуляторних батарей електрокарів.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять