Точно не варто вірити в це: ТОП-3 міфи про бензин

Українським водіям розповіли про три найпоширеніші міфи про бензин. Мова про октанове число, якість палива та використання присадок.

Міф №1

В нашій країні є декілька видів бензину, на усіх АЗС є А-92 та А-95, на деяких зустрічається А-100. Ці види бензину відрізняються октановим числом. Але, октанове число бензину може ввести в оману. Вважається, що чим більше це число, тим вища якість палива. Але на справді це зовсім не так. Бензин може бути найвищої якості, але для двигуна з високим ступенем стиснення він не підійде.

Міф №2

Частіше за все водіям радять заправлятися бензином із високим октановим числом, воно більш якісне та звичайно дорожче. Сучасні двигуни орієнтують на заправку бензином з високим октановим числом, бо справлятися з А-92 їм важко. Певну роль у такій тенденції відіграють екологічні вимоги, які кожного року стають все жорсткішими в Європі. Бензин А-92 практично пішов із західних ринків. Деяким брендам доводиться спеціально адаптувати свої двигуни під цю марку бензину. Але якщо в інструкції з експлуатації рекомендовано А-95, то регулярно заправлятися 92 бензином фахівці не рекомендують.

Міф №3

Цей міф також стосується спеціальних марок бензину (ЕКТО, Пульсар або G-Drive), які нібито можуть зашкодити двигуну через присадки. Тоді як насправді миючі та очищувальні компоненти, що входять до складу такого палива, можуть видаляти нагар з камери згоряння і очищати інжектори. Тому негативу для двигуна та інших агрегатів авто не несуть.

Источник apostrophe.ua
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять