Водіям розповіли, як швидко прогріти авто взимку: багато хто робить це зовсім неправильно

Автомобільні експерти розповіли, що деякі водії бажаючи якнайшвидше прогріти автомобіль після морозної ночі, роблять деякі помилки, які, навпаки, уповільнюють процес прогрівання.

Тому вони вирішили розповісти, чого не потрібно робити при прогріванні машини.

Обдув “пічки” на максимум

Якщо ввімкнути “пічку” на максимум, можна швидко нагріти салон, якщо добре прогріти двигун, інакше така процедура не дасть бажаного ефекту. Справа в тому, що охолоджуючв рідина у двигуні має прогрітися хоча б до мінімальних 50 градусів – і тільки тоді в салон починає надходити злегка тепле повітря. Але навіть у такому разі холодне повітря все ще не встигатиме прогріватись. Тому оптимальним рішенням буде виставити мінімальну швидкість обдування або натиснути режим “Auto” на системі “клімат-контролю”.

Ігнорування режиму рециркуляції повітря

Деякі забувають про цю функцію, але варто знати, що навіть при мінусовій температурі на вулиці, в автомобілі все одно буде на декілька градусів тепліше. Тому, буде краще, якщо пічка братиме повітря прямо з салону, але не з вулиці, а система поступово догріватиме повітря. Відповідно, і витрата палива буде меншою.

Прогрівання двигуна в автомобілі

В усіх сучасних автомобілях двигуни оснащені електронікою, яка відстежує параметри їхньої роботи. Залежно від ступеня промерзання, після запуску двигун прогрівається на підвищених обертах від 3 до 5 хвилин. Після чого стрілка тахометра падає на робочі обороти та можна їхати. У русі, працюючи на середніх оборотах, двигун нагріє охолоджуючу рідину швидше. І також можна буде заощадити на паливі.

Источник apostrophe.ua
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять