Можна влетіти на копійку: чому краще не включати кондиціонер в авто взимку

Зима – це непростий час для автолюбителів, адже деякі помилки в експлуатації транспортного засобу в холодну пору року, можуть вдарити по кишені, а серед водіїв є різні думки щодо включення кондиціонера в машині взимку. Деякі водії вважають, що кондиціонер періодично потрібно вмикати, щоб у вузлах не накопичувалася волога і не густіло мастило. А у деяких водіїв зовсім протилежні думки щодо їзди з активованою кліматичною системою в мороз.

Автомобільні експерти відзначають, що деякі водії використовують кондиціонер для того, щоб швидко “розморозити” лобове скло або щоб воно не запотіло. Але фахівці вважають, що це погана ідея.

Справа в тому, що у повітряну систему фреон надходить не у газоподібному, а рідкому вигляді. І тільки потім він перетворюється на цей газ, відбираючи при цьому тепло з повітря, що потрапляє у вентиляцію. У газоподібному стані холодоагент надходить у компресор кондиціонера, де він знову перетворюється на воду.

Під час цього процесу фреон закипає при тиску приблизно 15 атмосфер при температурі, що дорівнює нулю. Тобто, в морозну погоду для перетворення рідкого фреону в газоподібний може просто не вистачити тепла. А це може призвести до виходу кондиціонера з ладу, поломки компресора та пошкодження інших елементів.

Тому експерти вважають, що коли на вулиці мінус, активація кліматичної системи протипоказана. Якщо ж мороз зовсім невеликий, все ж таки можна розморозити вікна, або підсушити салон. Але автоматичну функцію підтримки заданої температури краще не використовувати.

Источник apostrophe.ua
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять