Водіям розповіли, як не допустити смуг на лобовому склі автомобіля

Досвічені водії поділилися порадами, як позбутися напівкруглих слідів від двірників на лобовому склі авто. Для того, щоб це уникнути, існує кілька підходів, пише “Апостроф”.

Багатьох водіїв можуть дратувати розводи на лобовому склі, однак проблема може критися не в неуважності водія.

Автомобільні експерти стверджують, що є декілька причин, чому склоочисники можуть залишати сліди.

Мабуть найлегший спосіб це виправити, просто змінити щітки двірників на нові. Але так буває, що заміна безкаркасних на класичні зразки або ж навпаки – тільки короткочасне вирішення проблеми.

Тому фахівці радять не поспішати з покупкою нового комплекту щіток, а радять спочатку поміняти їх місцями. Якщо після цього проблема не зникне, то вже тоді варто купити нові.

Але, якщо сліди не зникли, то проблема може бути в іншому.

Тоді водій має придивитися до стану пружин, які стискають важіль склоочисника до скла. Якщо автомобіль вже старенький, то пружина могла зноситися чи розтягнутися. А тому, і склоочисники не щільно притиснуті. З такою проблемою часто стикаються водії, які підіймають щітки під час тривалої стоянки у зимовий період для того, щоб не попримерзали.

В такому випадку, потрібна заміна пружини. У разі, якщо продавці запевнятимуть, що її можна купити лише в комплекті зі щіткою чи з трапецією, то можна відремонтувати стару.

Для цього треба відігнути один виток пружини і зробити з нього гачок для фіксації на склоочисниках.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять