Яка швидкість автомобіля вважається найекономічнішою

У всі часи всі водії прагнуть використовувати як можно менше пального, будь то бензин, дизель, чи автогаз.

Як потрібно їздити на автомобілі, щоб використовувати мало пального? Відповідь на це питання дали в виданні “Апостроф”

Автомобільні експерти розповіли, що витрата палива залежить від низки факторів: потужності автомобіля, його маси, рельєфу місцевості, де воно рухається, швидкість руху тощо. До того ж на економічний режим руху впливає коефіцієнт аеродинамічного опору, потужність двигуна, а також тип і кількість передач коробки, які в кожноого автомобіля різні.

Але є і дещо спільне в усіх авто: пальне витрачається інтенсивніше, коли колінчастий вал двигуна більше обертається. Наприклад, рух у режимі “газ-гальмо” чи розгін одразу з педалюю донизу провокують значні втрати пального.

Якщо у вас бензиновий двигун, то варто обмежувати кількість обертів за хвилину до 2000-2500, і коли ви утримуватиме стрілку тахометра в цих межах – витрата пального буде мінімальною. Якщо у вас турбодизельний двигун, потрібно зменшити діапазон обертів до 1500-2000 за хвилину.

У межах зазначених діапазонів середня швидкість на різних автомобілях становитиме близько 75-90 км/год, і вона буде найекономнішим режимом під час руху на трасі.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять