Скручування пробігу: які способи використовують шахраї і як це визначити

Обираючи вживаний автомобіль на вторинному ринку багато хто боїться, що натраплять на автомобіль зі скрученим пробігом. Ці страхи з’явилися не просто так, адже дуже багато людей намагаючись продати машину дорожче, скручують пробіг. Але на щастя вже відомі лайфхаки, за допомогою яких можна зрозуміти чи справжній пробіг на авто, чи ні. Про це розповіли в виданні “Апостроф”

Автомобільні експерти в першу чергу наголошують, що кількість пройдених кілометрів показує не спідометр, а одометр – механічний, електромеханічний чи повністю електронний (такі, зазвичай, у сучасних автомобілів).

Також вони розповіли, що перевірити, чи скручений пробіг на машині з механічним чи електромеханічним одометром з технічної точки зору майже неможливо, але в той же час можна звернути увагу на вигляд транспортного засобу: чи є сліди зняття панелі приладів, який ступінь знову покришок, гальмівних дисків тощо.

А от для автомобілів з електронним одометром для визначення пробігу достатньо провести комп’ютерну діагностику, за допомогою якої можна визначити невідповідність даних, наприклад, про час тієї чи іншої події, зафіксованої бортовим комп’ютером.

Наприклад, власник транспортного засобу переконує вас, що це “новеньке” авто не проїхало й 50 тис. км, тоді як інформація про розподіл пройденого кілометражу на кількість мотогодин свідчить, що цей автомобіль рухався із середньою швидкістю 4-5 км/год. І чим більше подібних “дивних” ситуацій виявить діагностика, тим більше варто сумніватися в чесності продавця.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять