Як зрозуміти, що автомобіль скоро зламається: експерт дав відповідь

Автомобіль, як відомо, перш, ніж вийти з ладу, немов живий організм, подає водії різного роду сигнали-симптоми, здатні розпізнати наявність «недуги» і вчасно вжити необхідних заходів для «лікування». Досвідчені автомобілісти знають, як діагностувати ту чи іншу несправність за характерними ознаками, а ось новачки далеко не завжди можуть виявити таку проблему. Автоексперт пояснив, як зрозуміти, що машина їздить на останньому подиху.

Читайте також:

Яку кнопку в автомобілі не можна натискати під час дощу: повинен знати кожен водій

Можуть обвалитися вже сьогодні: два великі автомобільні мости в Україні перебувають на межі руйнування

Українські суди почали виправдовувати визнаних п’яними водіїв: у чому причина

Насамперед він рекомендував не ігнорувати індикатор Check Engine («Перевір двигун») на приладовій панелі. Оскільки мотор є ключовим агрегатом у будь-якому автомобілі, це має сенс. При появі такого сигналу краще не зволікати з діагностикою, а якщо індикатор почав блимати, то і зовсім потрібно негайно зупинити машину.

Крім візуальних ознак, на несправності також вказують аномальні вібрації і звуки під час роботи мотора. Свист, шипіння, гуркіт і скрип, що доносяться з-під капота, мають насторожити будь-якого автомобіліста.

Якщо передачі на АКПП прослизають, коробка дає збої, а машина під час перемикання швидкостей смикається, мова може йти про проблеми з трансмісією. У кожному подібному випадку автоексперт рекомендує проїхати на СТО і провести ретельну діагностику, щоб виявити і вирішити проблему на ранній стадії, а не доводити до серйозних неполадок.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять