Можуть обвалитися вже сьогодні: два великі автомобільні мости в Україні перебувають на межі руйнування

Два з п’яти автомобільних мостів через Дніпро в Києві перебувають в аварійному стані і можуть завалитися будь-якої миті. Про це пише агентство УНІАН із посиланням на компетентних експертів.

Читайте також:

Українські суди почали виправдовувати визнаних п’яними водіїв: у чому причина

За даними журналістів, стан мостів Патона і Метро ще рік тому Міністерством відновлення було оцінено як критичний. На них виявлено значні пошкодження, включно з тріщинами на опорах і корозією балок. Відтоді жодних обмежень на рух цими переправами запроваджено не було, у зв’язку з чим вони щодня продовжують руйнуватися і наражають на небезпеку водіїв і пасажирів автомобільного транспорту.

Міст Патона і міст Метро були побудовані в 1953 і 1965 роках відповідно. Вони є найстарішими автомобільними мостами в столиці. За оцінкою транспортного експерта Дмитра Беспалова, найпесимістичніший сценарій – це що мости заваляться вже сьогодні. У кращому разі вони протримаються ще кілька років. Він зізнався, що бачив звіт з останнього обстеження цієї переправи 2020 року і вже тоді жахнувся від побаченого – настільки значним був знос конструкцій.

У «Київавтодорі» пояснили, що зараз міст Патона працює в обмеженому режимі. Зокрема, туди не пускають вантажівки, а також легковий автотранспорт на перші дві смуги руху.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти