Categories: Автосвіт

Концерн Volkswagen анонсував кілька бюджетних електрокарів

Компанія Volkswagen має намір зайняти лідируючі позиції в сегменті компактних електрокарів. Першою такою моделлю стане Skoda Elroq, продажі якої заплановано на середину 2024 року.

Також VW додасть два невеликих електромобіля – кросовер ID1 в 2025 році і невеликий хетчбек ID2 в 2027 році. Ці моделі будуть розташовуватися в лінійці нижче кросовера ID4 і хетчбека ID3.

У свою чергу бренд Seat представить модель Acandra на початку 2025 року, яка буде мати спортивний стиль, орієнтований на молодих покупців. Очікується, що всі електромобілі будуть коштувати від 19 000 €.

VW Group поклала відповідальність за розробку електромобілів на Skoda. Ці автомобілі або їх наступники, ймовірно, в кінцевому підсумку замінять такі автомобілі групи, як VW Polo, Skoda Fabia і Seat Ibiza. Volkswagen заявив, що припинить продаж автомобілів з ДВС в Європі до 2035 року.

Хоча Skoda базується в Чеській Республіці, невеликі електромобілі будуть вироблятися в Іспанії, на заводі Seat в Мартореллі недалеко від Барселони, і заводі VW в Памплоні. Автомобілі VW, Skoda і Seat будуть засновані на платформі MEB, яка лежить в основі VW ID4, ID3, Skoda Enyaq, а також Audi Q4 e-tron і Cupra Born. В автомобілях будуть використовуватися ті ж акумуляторні батареї, що і в поточних моделях MEB.

Електрокари отримають потужну операційну систему з функціями, які до сих пір були доступні тільки в авто середнього класу VW Group. До них відносяться пошукові та платіжні сервіси, а також ряд інших технологій.

Сьогодні ні у одного бренду VW Group немає моделі на акумуляторах в сегменті малолітражних автомобілів. У сегменті міні-автомобілів група продає повністю електричні версії VW Up, Skoda Citigo і Seat Mii, але виробляти ці автомобілі поступово перестають.

Recent Posts

Який пробіг вважається оптимальним під час купівлі вживаного автомобіля

Переважна більшість угод на українському автомобільному ринку здійснюються з уживаними машинами. Українці не можуть або…

23.10.2024

Навіщо досвідчені водії возять у своєму автомобілі котячий наповнювач: несподіваний лайфхак

Восени українські водії зіткнулися з проблемою запотівання вікон в автомобілі. Часті перепади температури і висока…

22.10.2024

Навіщо досвідчені водії возять у своєму автомобілі котячий наповнювач: несподіваний лайфхак

Восени українські водії зіткнулися з проблемою запотівання вікон в автомобілі. Часті перепади температури і висока…

22.10.2024

Бензин А92 замість А95: три ризики для автомобіля, пов’язані із заміною палива

Чимало автомобілістів в Україні на тлі зростання цін на бензин час від часу замислюються про…

22.10.2024

Як правильно обкатувати шиповані шини, щоб не втратити шипи

Багато хто не знає, але нові шиповані шини потребують попередньої обкатки. Робити це потрібно правильно,…

22.10.2024

Зимові або всесезонні шини: у чому їхні відмінності та що обрати для автомобіля

Наближається зимовий сезон, коли для автомобіля потрібно підбирати відповідні шини. Літню гуму використовувати за температури…

22.10.2024