Автомир

Чи варто мити шини перед сезонним зберіганням

При зміні покришок автомобілісти не завжди встигають помити шини перед тим, як прибрати їх на зберігання. Наскільки шкідливо залишати покришки брудними на тривалий термін, розповідає «Твоя МАШИНА» .

Дорожня пил містить в собі масу небезпечних хімічних елементів, багато з яких є канцерогенними. Тому заборонили робити з зношеної гуми декоративні елементи в палісадниках і утилізувати покришки на полігонах для побутових відходів.

Також бруд містить в собі залишки масел, антифризу, що омиває рідини, сажі від згорілого палива та інші речовини. Зберігати таку ядерну суміш будинку просто небезпечно. Тому весь бруд потрібно змити. Найкраще зробити це на мийці самообслуговування: апарат високого тиску відмиє шини за кілька хвилин.

Бажано скористатися автомобільним шампунем і щіткою з довгим ворсом. Відмити потрібно не тільки гуму, але і диски, якщо вони теж відправляються на зберігання. Після миття шини потрібно протерти мікрофіброві ганчіркою, і диски – іншою ганчіркою, так як перша встигла увібрати в себе мелкозернистую пил, яка подряпає метал.

Після мийки на покришки не потрібно наносити захисне покриття. Також варто відмовитися від хімічного чернения, тому що воно зіпсує верхній шар гуми під час тривалого зберігання.

Після того, як шини повністю висохнуть, кожну треба упакувати в окремий пластиковий мішок. Якщо залишиться волога, то можуть швидко зібратися мікроорганізми. Також можна купити спеціальні герметичні мішки, які можна запечатати застібкою, а повітря видалити пилососом. Так масла з гумової суміші будуть випаровуватися повільніше.

Не можна зберігати шини біля джерел тепла. У гаражі покришки потрібно тримати подалі від розчинників, змащувальних рідин або речовин, що виділяють хімічних парів.

Recent Posts

Ручник на смітник: чому в автомобілях скоро перестануть ставити важіль стоянкового гальма

У світі автомобілів відбуваються постійні зміни, і однією з них стає дедалі поширеніше застосування електронних…

27.04.2024

Найкращі хетчбеки для роботи і сім’ї: названо ТОП-10 моделей

У пошуку ідеального автомобіля для роботи і сімейних поїздок багато автолюбителів надають перевагу хетчбекам -…

27.04.2024

Які машини обслуговувати найдешевше: ТОП найвигідніших марок

Багато хто не замислюється, що на купівлі автомобіля витрати автомобіліста не закінчуються. Машину потрібно ще…

27.04.2024

Як подорожче продати свою машину: 5 порад від автоекспертів

У житті кожного автовласника може настати момент, коли доводиться розлучатися зі своїм автомобілем. Це може…

27.04.2024

Їздити вночі стало небезпечніше: водіїв попередили про ризик аварій через “неправильні” фари

У Великій Британії б'ють на сполох через зростання небезпеки, пов'язаної з "неправильною" роботою автомобільних фар.…

27.04.2024

Дотримуйтесь 4 спецправил – інакше штраф: поліція “оголосила полювання” на одну категорію водіїв

Патрульна поліція Волинської області звернула увагу однієї категорії водіїв на важливістю дотримання 4 спеціальних правил.…

27.04.2024