Автомир

Хитрі фішки «Запорожця», яких не було навіть у дорогих іномарках

“Запорожець” – це культовий автомобіль, який мав багато незвичайних технічних рішень. В результаті автомобіль не був схожим на жодну модель, передає «Твоя МАШИНА».

Мало хто знає, але спочатку модель передбачалася як транспортний засіб подвійного призначення. У разі війни автомобілі ЗАЗ міг би використовуватися в штабних та логістичних цілях. Звідси й висока прохідність – зокрема машина потрібна була для транспортування боєприпасів.

Одна з головних переваг моделі – це неймовірно низька ціна виробництва. При цьому машина вийшла ще й економічною – на 100 км витрачається лише 5,9 літрів палива.

Взимку салон машини прогрівався не двигуном, а повністю автономною системою опалення. Вона працювала окремо від двигуна, тому на прогрів паливо не витрачалося.

Варто відзначити незвичність кузова. Він не мав виступаючих елементів, що сприяло збільшенню прохідності. Автомобіль не чіплявся за перешкоди і міг спокійно проїхати там, де застрягла інша машина. Також допомагала невелика маса лише у 790 кг.

Загалом, модель розроблялася як доступна та універсальна, і реалізувати це вдалося повною мірою. Цим же обґрунтовано можливість знімати сидіння, щоб збільшити об’єм багажника.

Recent Posts

Шість доступних альтернатив для переоцінених кросоверів і позашляховиків

Пошуки ідеального кросовера або навіть позашляховика, що поєднує в собі функціональність, надійність і доступність, можуть…

04.05.2024

Чому не варто купувати Tesla: експерти назвали чотири причини

Автомобілі американської компанії Tesla, відомої своїми інноваційними технологіями та сміливими дизайнерськими рішеннями, завжди привертали увагу…

04.05.2024

На яких машинах найдешевше їздити у 2024 році: названо ТОП-10 вигідних моделей

Багато автомобілістів під час вибору машини замислюються про її вартість, але забувають про ціну подальшого…

04.05.2024

За кермо цієї марки ні ногою: машини якого автобренду водії відмовляються купувати повторно

Infiniti, люксовий бренд корпорації Nissan Motor, колись був символом розкоші та надійності, але тепер опинився…

04.05.2024

Чому потрібно регулярно міняти повітряний фільтр в автомобілі: названо 3 важливі причини

Заміна повітряного фільтра двигуна вашого автомобіля може принести кілька важливих переваг, які впливають як на…

04.05.2024

Нове покоління найдешевшого Nissan представили офіційно: фото

Найбільші автовиробники форсованими темпами проводять електрифікацію свого модельного ряду. Не відстає від глобальних трендів і…

04.05.2024