Categories: Автосвіт

Не врятує навіть Євро-6: дизельним автомобілям завдали ще один удар

Згідно з новим дослідженням некомерційної організації International Council on Clean Transportation, чий головний офіс розташовується в Берліні, навіть автомобілі з дизельними двигунами стандарту Євро-6 часто не відповідають вимогам по екології в Європі.

База даних Real Urban Emissions Initiative (True) опублікувала рейтинги, що відображає викиди оксидів азоту (NOx) в реальному часі. Оцінка автомобілів за рівнем викиду шкідливих речовин дається за допомогою колірної схеми «зелений / жовтий / червоний (добре / середньо / погано).

Рейтинги складено на підставі перевірки 4 850 автомобілів різних брендів, що мали дизельні двигуни, починаючи від стандарту Євро-3 і закінчуючи Євро-6.

Нас здивувало, що всі автомобілі з дизелями стандарту Євро-3, Євро-4 і Євро-5 отримали погані оцінки за рівень викидів шкідливих речовин. Таку ж оцінку отримали і більшість дизельних автомобілів стандарту Євро-6. А ось всі автомобілі з бензиновими моторами Євро-6 отримали хорошу або середню оцінку.

Також в цьому дослідженні йдеться, що чотири автовиробника (Suzuki, Subaru, Fiat Chrysler Automobiles, і Renault-Nissan) випускають автомобілі з дизелями, чий рівень викидів шкідливих речовин в 12 разів більше граничного рівня стандарту Євро-6.

Всі дизельні автомобілі стандарту Євро-5 показали рівень викидів NOx принаймні в 2 рази більше, ніж дозволено європейським законодавством. У найгіршій моделі цей показник перевищено в 18 разів.

Деякі автовиробники вже почали відмовлятися від продажу на Старому Континенті машин з дизельними двигунами. Продажі автомобілів з дизелями постійно знижуються з середини 2015 року, коли з’ясувалося, що Volkswagen фальсифікував рівень викидів шкідливих речовин.

Джерело: autonews.ua

Recent Posts

Двигун під загрозою: що викликає шлам і як його позбутися

Для багатьох автовласників очевидна важливість моторної оливи для роботи двигуна. Воно не лише змащує внутрішні…

20.09.2024

Сім критичних помилок під час заміни моторної оливи, які вбивають автомобіль

Незважаючи на уявну простоту заміни моторного масла, це одна з тих операцій, де навіть невеликі…

20.09.2024

Негласні сигнали водіїв: цього не вчать в автошколі

Комунікація водіїв на дорозі - це ціла система вербальних і невербальних сигналів, яку осягнути можна…

20.09.2024

Найкращі автомобілі з пробігом: ТОП-10 моделей до 25 000 доларів

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні певний бюджет, що дозволяє претендувати на купівлю нового автомобіля,…

20.09.2024

Які ознаки вказують на проблеми з форсунками в дизельному автомобілі

Дизельні автомобілі в Україні, як і раніше, користуються популярністю, незважаючи на глобальний тренд на електрифікацію.…

20.09.2024

Механік розповів, як безкоштовно видалити іржу з кузова автомобіля

Поява іржі на кузові автомобіля майже завжди стає вироком для транспортного засобу. Але якщо грошей…

20.09.2024