Categories: Автосвіт

Водіїв хочуть штрафувати за вміст багажника

Важливо не тільки, що ви перевозите в машині, але де, коли і в яких обсягах, пише autotheme.info.

Ясна річ, що в машині не можна перевозити заборонені для зберігання предмети: зброю, боєприпаси, вибухівку, наркотики, а також шкідливі і небезпечні для здоров’я хімічні сполуки.

Якщо щось з цього списку знайдуть у вашій машині без відповідного дозволу, вам доведеться нести кримінальну відповідальність.

З вогнепальною зброєю все зрозуміло, а ось перш ніж брати з собою в поїздку ніж, слід з’ясувати, чи не відноситься він до холодної зброї.

Вбиту тварину, знайдену в багажнику під час заборони полювання або на території охоронюваного природного заповідника, буде вважатися доказом протизаконного полювання, якщо у вас не буде на трофей відповідних документів.

Так само як і нелегальний вилов риби, виявлений в вашому авто, якщо вас зупинили в районі охоронюваного водосховища – це може стати приводом для порушення адміністративної або навіть кримінальної справи.

Підставою для адміністративного штрафу послужить знайдена у вас в машині ялинка або будь-яке інше незаконно зрубане дерево.

У правилах дорожнього руху чітко вказано, що маса вантажу, що перевозиться, і розподіл навантаження по осях не повинні перевищувати величин, встановлених підприємством-виробником для цього транспортного засобу.

Перевозити багаж можна за умови, що він не обмежує водієві огляд, не утруднює керування і не порушує стійкість транспортного засобу. При цьому вантаж не повинен закривати зовнішні світлові прилади і світловідбивачі, реєстраційні та розпізнавальні знаки. Також він не повинен створювати шуму, не забруднювати дорогу і навколишнє середовище.

І не важливо, скільки коштує транспортний засіб. Головне одне, його вік – обкладатися буде машина старше п’яти років від року її виробництва. Платіжки фіскальщики будуть направляти за місцем реєстрації власника авто.

Recent Posts

Чому не варто купувати Tesla: експерти назвали чотири причини

Автомобілі американської компанії Tesla, відомої своїми інноваційними технологіями та сміливими дизайнерськими рішеннями, завжди привертали увагу…

04.05.2024

На яких машинах найдешевше їздити у 2024 році: названо ТОП-10 вигідних моделей

Багато автомобілістів під час вибору машини замислюються про її вартість, але забувають про ціну подальшого…

04.05.2024

За кермо цієї марки ні ногою: машини якого автобренду водії відмовляються купувати повторно

Infiniti, люксовий бренд корпорації Nissan Motor, колись був символом розкоші та надійності, але тепер опинився…

04.05.2024

Чому потрібно регулярно міняти повітряний фільтр в автомобілі: названо 3 важливі причини

Заміна повітряного фільтра двигуна вашого автомобіля може принести кілька важливих переваг, які впливають як на…

04.05.2024

Нове покоління найдешевшого Nissan представили офіційно: фото

Найбільші автовиробники форсованими темпами проводять електрифікацію свого модельного ряду. Не відстає від глобальних трендів і…

04.05.2024

Нахабству немає меж: росіяни запустили сервіс із доставки санкційних іномарок із Європи

Незважаючи на безпрецедентні санкції, пов'язані з повномасштабною агресією РФ щодо України, окупацією та анексією українських…

04.05.2024