Categories: Автосвіт

Викрасти за 90 секунд: хакер показав, як легко зламати Tesla Model X за допомогою Bluetooth

Фахівець з комп’ютерної безпеки Леннерт Воутерс (Lennert Wouters) з Бельгії продемонстрував, як можна зламати електромобіль Tesla Model X використовуючи протокол Bluetooth і спеціальне обладнання вартістю близько $ 300, яке може без проблем придбати будь-який бажаючий. Наприклад, частиною системи є портативний комп’ютер на базі модуля Raspberry Pi.

До складу системи входять ще кілька компонентів, проте в цілому пристрій злому досить компактно, щоб поміститися, наприклад, в звичайний рюкзак. Єдине, що необхідно дістати хакеру – спеціальний ID-номер автомобіля. Однак проблем це теж не складе, оскільки побачити його можна через лобове скло машини.

Що вражає, так це швидкість злому. При наявності необхідного обладнання та навичок вся процедура займає близько 90 секунд. Після цього в розпорядженні викрадача виявиться спеціальний радіокод для розблокування Model X, який можна швидко встановити на спеціальний брелок безключового доступу до авто.

Недоліки у такого методу злому теж є. По-перше, в момент злому хакеру необхідно перебувати на відстані близько 5 метрів від справжнього брелока безключового доступу до Model X, а по-друге, метод все-таки розрахований на тих, хто володіє достатніми навичками і досвідом для того, щоб провернути щось подібне . Проте він дійсно не тільки дозволяє швидко зламати захист Tesla Model X, але також завести автомобіль і втекти з місця злочину.

Як вказує ресурс Hot Hardware, виробник вже готує програмне оновлення безпеки, яке залатає ці дірки в безпеці. За словами Воутерс, виробник випустить потрібну латочку протягом місяця у вигляді оновлення по повітрю.

Читайте також: Не дайте себе обдурити: водіям розповіли, як визначити справжній пробіг авто

Recent Posts

Як захистити автомобіль від викрадення: експерти назвали водіям 3 простих способи

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну значно зросла кількість викрадень автомобілів. У зв'язку з…

07.05.2024

В Україні штрафують водіїв за “неправильні” покажчики повороту: хто під загрозою

В останні кілька років в Україні стало шалено популярним купувати машини з-за кордону. Зокрема, одним…

07.05.2024

Дорого заплатите: що буде водієві за паркування автомобіля на місці для інвалідів

В Україні все частіше з'являються спеціальні місця для паркування автомобілів, керованих особами з інвалідністю. На…

07.05.2024

Досвідчений механік назвав головну проблему будь-якого автомобіля

Американський автоблогер, механік із 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер розкрив водіям головну проблему будь-якого автомобіля,…

06.05.2024

Найгірші з найкращих: названо ТОП-3 найменш надійних автомобілів Toyota

Японський автомобільний бренд Toyota відомий надійністю і довговічністю своїх автомобілів. Жоден авторитетний рейтинг якості не…

06.05.2024

Можна злетіти з дороги: механік назвав найнебезпечнішу несправність в автомобілі

У кожному автомобілі з часом можуть виникати найрізноманітніші несправності. З деякими ще можна якось їздити…

06.05.2024