Статьи

Як підготувати автомобіль до далекої поїздки: що перевірити в першу чергу

Літній період ─ найкращий час для здійснення всіх планів і організації відпочинку. Ті українці, у яких є своя машина, можуть дозволити собі автомобільний туризм в будь-яку точку світу. Але важливо врахувати деякі моменти, які підготують ваше авто до тривалої подорожі, і таким чином, захистять вас.

Перевірка

Спочатку, необхідно кілька разів перевірити справність механізмів вашого автомобіля. Наприклад, стан гальм, цілісність шин і тиск в них за умови повного завантаження, а також рівень технічних рідин.

Важливо перевірити роботу кондиціонера, враховуючи температуру на вулиці влітку. У салоні повинно бути на 10 градусів холодніше. У разі, якщо кондиціонер не підпадає під норми, заправте його холодоагентом. Краще перевірити й актуальність страховки, наявність водійських прав та інших документів.

Завантаження

Під час завантаження речей переконайтеся, що вони не перекривають огляд центрального дзеркала виду. При цьому також важливо рівномірно розподілити багаж за габаритами в різні відсіки, добре зафіксувавши їх положення.

Рекомендується виспатися перед поїздкою, підібравши найбільш зручний для вас одяг і взуття. Візьміть їжу і напої, а також не забудьте про аптечку. Краще захопити і вогнегасник, знак аварійної зупинки, захисні жилети, ліхтарик і деякі інструменти.

Інші поради для автомобільного туру

Якщо ви плануєте поїздку за кордон, важливо вивчити правила дорожнього руху в країнах, через які ви будете їхати. Бажано подивитися наявність платних автомагістралей, розмір зборів і акцизів, а також чи є необхідність в оформленні медичної страховки. Для комфорту вашої поїздки, повинні бути регулярні зупинки, тому заздалегідь виберіть місця, де зупинитеся для перекусу та відпочинку.

Recent Posts

Найкращі компактні кросовери: названі ТОП-7 моделей для покупки у 2024 році

Сучасний ринок автомобілів пропонує різноманітні компактні кросовери, які поєднують у собі елементи стилю позашляховика та…

27.04.2024

Механік розповів, що категорично не можна мити в автомобілі

Догляд за автомобілем є обов'язковим елементом його експлуатації, якщо ви хочете, щоб транспортний засіб служив…

27.04.2024

Чому машина погано заводиться в дощову погоду: названо причини

Останніми днями в Україні встановилася дощова погода. У цей період автомобілісти можуть зазнавати труднощів із…

27.04.2024

Найкращі автомобілі з повним приводом: ТОП-10 вседорожніх моделей

Вибір правильного автомобіля з повним приводом може бути ключовим рішенням для тих, хто шукає надійний…

27.04.2024

Водіям розповіли, як скоротити витрату палива в автомобілі за лічені хвилини

Водіям автомобілів пропонується простий і ефективний спосіб знизити витрату пального своїх автомобілів всього за кілька…

27.04.2024

Ручник на смітник: чому в автомобілях скоро перестануть ставити важіль стоянкового гальма

У світі автомобілів відбуваються постійні зміни, і однією з них стає дедалі поширеніше застосування електронних…

27.04.2024