Categories: Статті

ТОП-10 найдешевших у світі авто

Найдешевший автомобіль світу можна придбати в Україні, але його вартість суттєво відрізняється від початкової.

У списку найдешевших автомобілів у світі левову частку складають індійські та китайські моделі. Що й не дивно, адже, по-перше – саме у цих країнах вони виробляються, по-друге – це одні з наймасовіших ринків на планеті, а по-третє – населення цих країн може собі дозволити, переважно, саме такі авто. Тож автовиробники роблять ставку не на ціну окремого автомобіля, а на кількість проданих одиниць. Тобто одна продана машина приносить невеликий прибуток, але за рахунок об’єму продаж виробники та дилери залишаються у плюсі, передає auto.24tv.ua.

Якщо прийняти до уваги, що виробництво Renault, Hyundai, Suzuki та Datsun розміщено на території Індії, стає зрозуміло, що усі без винятку автомобілі у цьому списку – місцеві. Отож, перейдемо безпосередньо до рейтингу найдешевших автомобілів світу.

10 – Hyundai EON

На десятому місці з цінником у $5200 (у Індії) знаходиться корейсько-індійська модель Hyundai EON. 5-місна малолітражка оснащується 814-кубовим бензиновим двигуном продуктивністю 55 к.с. і 5-ступеневою механічною трансмісією з приводом на передні колеса.

9 – Datsun Go

Вона займає дев’яту позицію завдяки тому, що індійському покупцеві модель доступна за $5100. П’ятидверний хетчбек комплектується 1,2-літровим бензиновим агрегатом що видає 67 «сил». Базова версія має 5-ступеневу механічну трансмісію та передній привід.

8 – Tata Tiago

Це перша модель у списку, яка є «чистокровною» індійською машиною. Як і попередні моделі, хетчбек має передній привід через 5-ступеневу «механіку» від бензинового двигуна об’ємом 1,2 літри. Потужність агрегату складає вражаючі 84 к.с. Вартість на місцевому ринку – $5100.

7 – Maruti Suzuki Alto K10

Авто використовує той самий рецепт успіху, що й попередники: кузов – хетчбек, літровий бензиновий двигун потужністю 67 к.с., 5-ступенева механічна трансмісія та передній привід. Вартість також складає $5100.

6 – Renault Kwid

Единий представник європейських марок у нашому списку – хетчбек А-класу Renault Kwid. Виробляється модель, звісно, у Індії. Знову ж таки бензиновий двигун об’ємом 800 куб.см., що має потужність у 53 к.с. Працює у парі з 5-ступеневою механікою з приводом на передню вісь. Цінник моделі стартує з $4200.

5 – Maruti-Suzuki Alto 800

Ще одна (самостійна) версія моделі від японсько-індійського виробника Maruti-Suzuki посідає п’яте місце у списку найдешевших автомобілів. Модель Alto 800 оцінюється на внутрішньому ринку Індії у $3800. Хетчбек оснащується 800-кубовим бензиновим двигуном та 5-ступеневою «механікою», що разом забезпечують продуктивність у 48 к.с. Привід – передній.

4 – Datsun Redi-Go

Схожі характеристики має і Datsun Redi-Go: Двигун 800 куб. см., потужністю 53 «конячки», трансмісія 5-ступенева, привід передній. Вартість складає ті ж $3800.

3 – Tata Nano

Автомобіль, що довгий час лишався найдешевшим масовим серійним автомобілем у світі, займає третє місце нашого списку. Tata Nano з ціною від $3500 може запропонувати своєму власнику 37 к.с. потужності від 624-кубового двигуна, що працює у парі з 4-ступеневою механічною трансмісією.

2 – SD-HZ

На другомі місці несподівано опинився електромобіль! Китайський мікрокар SD-HZ можна замовити на Alibaba за $2900. Продуктивність тримісного сітікара 1 кВт, максимальна швидкість – 35 км/год. Запас ходу – до 100 км. Щоправда на цьому ж сайті можна знайти, наприклад, клон французького електромобіля Renault Twizy за $1500, але його не можна зарахувати до списку моделей, що випускаються офіційно.

1 – Bajaj Qute RE60

Пальма першості за правом належить індійському мікрокару від Баджадж – Bajaj Qute RE60. Модель являє собою, по суті, закритий квадроцикл, компонується прозорими шторками замість скла у бокових дверях, а всередині не має обшивки. Оснащується 200-кубовим мотоциклетним двигуном потужністю 13,5 к.с. Спартанський мікрокар на батьківщині коштує усього 2300$. Нещодавно український імпортер мототехніки Bajaj оголосив про прийом замовлень на Qute RE60, але поки що точна ціна моделі невідома, хоча наголошується, що вона не перевищуватиме $4000. Втім, такі авто вже помітили на вулицях Києва.

Recent Posts

Ніколи не купуйте їх: 7 ознак проблемного автомобіля

Під час вибору вживаного авто слід звертати увагу на цілу низку чинників, щоб надалі не…

07.05.2024

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024