Статьи

12 гаджетів, які роблять життя автомобілістам набагато комфортніше

Є багато автомобільних аксесуарів, які варто враховувати при покупці автомобіля: системи безпеки, необхідні зручності і так далі. Ми виберемо кілька додаткових гаджетів, які спростять будь-яку поїздку, а деякі при певних обставинах зможуть навіть врятувати життя.

1. Портативний стартер

Заощаджуйте собі багато часу і нервів, скориставшись простим пристроєм для запуску двигуна – потужним переносним механізмом з необхідним пусковим струмом. Така річ практично не займає місця, при цьому здатна запустити двигун навіть при повністю розрядженому акумуляторі. Необхідні дроти вже включені в набір і все, що буде потрібно для запуску двигуна – відкрити капот і підключити пристрій.

2. Сканер помилок

З таким гаджетом можна легко і швидко визначити, наприклад, яка котушка запалювання зіпсована або чому горить індикатор перевірки двигуна. Як правило, з цим пристроєм будь-яка помилка буде швидко виявлена ​​і ви зможете приступити до її усунення самостійно.

3. Автомобільний GPS-трекер

Цей гаджет допоможе і в разі викрадення автомобіля, і в багатьох інших, більш поширених побутових ситуаціях.

Щоб завжди знати, де знаходиться ваша машина, можете використовувати потужний трекер з встановленою сім-картою. За допомогою мобільної мережі він буде передавати сигнал на ваш телефон з будь-якої точки світу. Треба тільки заховати його таким чином, щоб злодій не зміг знайти. Такий пристрій буде корисним не тільки для особистого автомобіля, але і для комерційних транспортних засобів – воно допомагає стежити за дотриманням оптимального маршруту і використанням службових машин в неробочий час.

4. Проекційний дисплей

На вертикальну прозору частину проектується картинка і ви бачите потрібну інформацію, не відводячи очей від дороги. Це особливо актуально на незнайомому маршруті або в напружених дорожніх умовах (щільний трафік, порите ямами полотно, калюжі, ймовірність раптової появи тварин і т.д.).

5. Брелок-алкотестер

За пару секунд ви дізнаєтеся, чи безпечно сідати за кермо, або варто викликати таксі. Крихітний портативний алкотестер, оснащений відкидним мундштуком, гарантує отримання точного зразка.

6. Інструмент для евакуації

Важко заперечити необхідність багатофункціонального інструменту, що полегшує евакуацію в надзвичайній ситуації. Молоточок спеціально розроблений, щоб пробивати вікна автомобілів. Двостороння головка оснащена гострим наконечником з нержавіючої сталі для розбиття скла і тупим кінцем – для видалення великих осколків.

У нижній частині – ніж для ременя безпеки, що дозволяє швидко звільнитися, якщо механізм розблокування пошкоджений після аварії. Маленький і простий, але життєво важливий інструмент також має власне кріплення, що забезпечує легкий доступ і надійне утримання на місці. Знову-таки, варіантів маса, вибирайте по своїх потребах.

7. Цифровий шиномонтажний насос

Дозволяє не тільки відстежувати точний тиск в шинах перед тим, як відправитися в довгу поїздку, але і довести його до оптимального діапазону за секунди.

8. Дзеркало з автоматичним затемненням

Дуже корисний аксесуар для тих, хто часто їздить по ночах. Він захищає ваші очі, затемнюючи відблиски фар в дзеркалі заднього виду від транспортних засобів за спиною.

9. Портативний пилосос

Незалежно від того, возите ви дітей, домашніх тварин або пасажирів з брудними ногами, автомобільний пилосос полегшить дотримання салону в чистоті.

10. Дзеркала для «сліпих» зон

Якщо немає відповідного штатного обладнання, пара міні-дзеркал для «сліпих» зон може бути додана практично до будь-якого дзеркала заднього виду.

11. Реєстратор зовнішніх подій

У наші дні навіть професійним водіям потрібно додатковий захист. Відеореєстратор, звернений назовні, буде безцінним помічником як в неприємних дорожніх ситуаціях, так і в приємних – для зйомки будь-яких кумедних моментів.

12. Сигналізація, перешкоджаюча засинанню

Для виявлення втоми водія розроблені унікальні та ефективні електронні детектори, і вчасно поданий сигнал тривоги може врятувати життя. Прилад надівається на палець і відстежує стан водія. Виявивши сонливість, він подасть сигнал – мінімум на 5 хвилин раніше, ніж ви самі це відчуєте.

Recent Posts

В Україну їде новий 300-сильний Renault із витратою 0,7 л на 100 км: відео

Топове спортивне купе E-Tech 4×4 300 HP поповнило лінійку флагманського Renault Rafale 2024 модельного року.…

18.05.2024

Коли штраф за перевищення швидкості можна не платити: названо важливий нюанс

Автоматичні системи фіксації дорожнього руху вже стали звичними в низці регіонів України. У зв'язку з…

18.05.2024

17 тисяч штрафу на рівному місці: про махінації поліції з алкотестером попередили водіїв

Покарання за нетверезе водіння в Україні вкрай суворе. Уже вперше водія, якого викриють на керуванні…

18.05.2024

Механік назвав один вид автомобілів, від яких варто триматися подалі

Відомий британський автомеханік Шервуд Кук-молодший поділився з водіями думкою з приводу купівлі старих машин. Експерт…

18.05.2024

Прав, страховки і техпаспорта недостатньо: з 18 травня більшість водіїв можуть оштрафувати за відсутність ще одного документа

18 травня в Україні набув чинності закон про посилення мобілізації, який зобов'язує військовозобов'язаних громадян призовного…

18.05.2024

Як не купити розвалюху: 4 ознаки поганої машини з пробігом розкрив автомеханік

Купівля вживаного автомобіля може бути вкрай вигідною угодою, але водночас вона таїть у собі низку…

18.05.2024