Статьи

На ринку таксі не вистачає машин, тому водії готові платити за оренду по 10-15 тисяч на місяць

На ринку зараз активно розкручується схема так званих “інвестиційних авто” – людям пропонують здавати машини “в управління” під рекордну прибутковість – до 18-20% річних або навіть більше. Багато українців здають не лише свої власні авто, а й спеціально купують в оренду нові машини.

Варто відзначити, що здача автомобіля в оренду – бізнес в Україні далеко не новий. І раніше на ринку була маса пропозицій для власників машин. Скажімо, можна було здати транспорт в оренду таксистам або підприємцям, які займаються доставкою різних товарів. За такою схемою автовласник віддавав свою машину за дорученням, договором або взагалі під “чесне слово”, а орендар зобов’язався щомісяця платити фіксовану суму. Витрати на ремонт, страхування і т.д. обмовлялися індивідуально.

Але останнім часом цей бізнес отримав “друге дихання”. На ринок масово вийшли посередники – фірми, які пропонують взяти ваш автомобіль в управління і обіцяють допомогу на всіх етапах – від покупки авто спеціально під “інвестицію” в його дообладнання (скажімо, установки навігації), техобслуговування, контролю за орендарями та отримання грошей. Також посередники пропонують гарантії. Нібито, беруть на себе всі ризики, страхують авто і т.д. Ідея купити недороге авто і заробляти на ньому багатьом подобається. Як кажуть в спеціалізованих фірмах, нестачі в бажаючих інвестувати в авто зараз немає, більше того, останнім часом попит виріс мінімум на 20%. Деякі купують відразу по 2-3 машини і більш, розраховуючи вкласти 20-30 тисяч доларів і щомісяця отримувати не менше 1,5 тисячі доходу, що дозволить повернути вкладення менш ніж за 2 роки.

Бізнес на авто може бути прибутковим. Але тут чимало ризиків, починаючи від вибору авто і закінчуючи умовами його експлуатації. Тому можна як заробити, так і прогоріти.

Recent Posts

Механік розповів, що категорично не можна мити в автомобілі

Догляд за автомобілем є обов'язковим елементом його експлуатації, якщо ви хочете, щоб транспортний засіб служив…

27.04.2024

Чому машина погано заводиться в дощову погоду: названо причини

Останніми днями в Україні встановилася дощова погода. У цей період автомобілісти можуть зазнавати труднощів із…

27.04.2024

Найкращі автомобілі з повним приводом: ТОП-10 вседорожніх моделей

Вибір правильного автомобіля з повним приводом може бути ключовим рішенням для тих, хто шукає надійний…

27.04.2024

Водіям розповіли, як скоротити витрату палива в автомобілі за лічені хвилини

Водіям автомобілів пропонується простий і ефективний спосіб знизити витрату пального своїх автомобілів всього за кілька…

27.04.2024

Ручник на смітник: чому в автомобілях скоро перестануть ставити важіль стоянкового гальма

У світі автомобілів відбуваються постійні зміни, і однією з них стає дедалі поширеніше застосування електронних…

27.04.2024

Найкращі хетчбеки для роботи і сім’ї: названо ТОП-10 моделей

У пошуку ідеального автомобіля для роботи і сімейних поїздок багато автолюбителів надають перевагу хетчбекам -…

27.04.2024