Статьи

Українцям розповіли, як не купити в Європі авто постраждале при потопі

Продавці на вторинному ринку схильні приховувати недоліки своєї машини, але деякі навіть намагаються видати затоплений автомобіль за екземпляр в хорошому стані. Як уникнути обману, розповість «Твоя МАШИНА» .

Машина-потопельники стоять на 70% дешевше своїх незатонувшіх аналогів. Підтоплені авто небезпечні і доставлять багато проблем майбутньому власнику. Тому багато продавців намагаються приховати цю ваду.

Небезпека підтоплених автомобілів

В першу чергу, акт затоплення позначається на проводці. Через окислення можуть постійно виходити з ладу такі важливі системи, як датчики, які відповідають за функціонування подушки безпеки. Також може статися коротке замикання і загоряння.

Побачити ці недоліки неозброєним поглядом практично неможливо. У цій справі може допомогти тільки фахівець з обладнанням. При цьому заміна проводки буде коштувати надто дорого, що робить покупку автомобіля безглуздою. Також неминучі проблеми з корозією мало не всього кузова. Позбутися від іржі дешево теж не вийде.

Як уникнути покупки підтопленого авто

Спочатку варто оглянути фари. Якщо на їх внутрішній поверхні залишилися водяні випаровування, значить, машина побувала в воді. Якщо ж фари замінили, але автомобіль не був в ДТП, це теж може означати затоплення.

Також варто звернути увагу на запах мулу і вогкості в салоні і сліди іржі на окремих металевих елементах. Це явна ознака. Поганий запах можуть намагатися приховати духами або ароматизаторами. Такий сильний аромат теж повинен насторожити.

Щоб перевірити машину, можна включити обігрів на 10 хвилин при закритих дверях і вікнах. Якщо автомобіль був затоплений, то всередині вікна почнуть «пітніти».

Окислені або зачищені електроконтакти, а також перепакована електропроводка теж говорять про факт затоплення. Згодом така проводка призведе проблем з електронікою.

Якщо видно сліди відкручування дверей і сидінь, значить, їх знімали, щоб висушити або замінити. Також варто звернути увагу на обробку салону, якщо вона шкіряна. Шкіра після тривалого контакту з водою і сушки стає твердою і неприємною на дотик.

Recent Posts

Як продовжити життя автомобільним шинами: поради для водіїв

Автомобільні шини – це не тільки основний контакт вашого автомобіля з дорогою, а й один…

28.04.2024

Конфіскація автомобілів: де та за що в українських водіїв можуть відібрати машину

Українські водії звикли до усвідомлення того, що їхні автомобілі – це їхня власність, яка є…

28.04.2024

Поліція почала “полювання” на водіїв без одного важливого атрибута: як не платити штраф

В Україні існує цілий перелік предметів, експлуатувати автомобіль без яких заборонено ПДР. Є навіть думка,…

28.04.2024

Відбирати права стануть частіше: у поліції закликали запровадити нове покарання для водіїв

В Україні тривають дискусії щодо доцільності зміни системи покарань водіїв за порушення ПДР. Свою думку…

28.04.2024

Залишилося 3 дні: з 1 травня поліція почне масово штрафувати неуважних водіїв

Багато автомобілістів не стежать за змінами ПДР, спираючись на старі знання того "як потрібно їздити".…

28.04.2024

Штраф 680 гривень: де не можна залишати машину у дворі житлового будинку

Автовласники, які мешкають у багатоквартирних будинках, особливо у великих містах, регулярно стикаються з проблемою паркування…

28.04.2024