Статьи

Власники яких моделей автомобілів найчастіше порушують ПДР в Україні

Експерти назвали автомобілі, на яких найчастіше порушують ПДР в Україні. Про це пише «Твоя МАШИНА» .

На яких авто порушують

Найчастіше порушники їздять на заряджених і потужних автомобілях. Перше місце займає Audi S3 – 86% власників отримали штрафи.

Далі йдуть спортивні моделі Opel Astra OPC та Renault Megane RS – 81% і 80% водіїв цих машин не люблять слідувати правилам. Не набагато краще поводяться власники преміальних Mercedes-AMG A-класу (80%) і BMW M2 (79%).

Серед водіїв бюджетних моделей також вистачає порушників. Частіше за інших отримують штрафи власники Skoda Rapid (49%), Kia Rio (48%), Dacia Logan і Daewoo Lanos (по 47%). Якщо розглядати середній ціновий сегмент, то найбільш часто проти правил йдуть водії Skoda Kodiaq (54%) і Karoq (53%), Renault Arkana (48%) і Skoda Octavia (48%).

Де порушують

Найчастіше правила ігнорують в Одеській області – майже 70% машин були оштрафовані. Причому середній розмір штрафу в області виявився найвищим по країні, а кожен автомобіль попадався на порушенні в середньому по 4 рази.

У Рівненській і Сумській областях справи набагато спокійніше: машини, які були продані в цих районах, ні разу не були оштрафовані. Трохи менш сприятлива ситуація в Харківській (10%) і Львівській (21%) областях.

Злісні порушники

Найбільш послідовні порушники живуть в Києві. Так, один власник Infiniti QX80 набрав з початку року 108 штрафів на суму 140 000 гривен. Друге місце займає водій BMW M8 – зафіксовано 80 штрафів на 120 000 гривен. І замикає трійку порушників Volkswagen Golf – 35 порушень, які обійшлися водієві на суму 40 000 гривень.

Найпоширеніші порушення

Найчастіше водії попадалися на перевищенні швидкості – на такі штрафи припадає 80% від загального числа. Штрафи за швидкість виписували в 10 разів частіше, ніж за невиконання вимог дорожньої розмітки або знаків, а це вже друге за популярністю порушення. У 1,8% випадків автомобілісти виїжджали за стоп-лінію, в 1,4% – порушували правила розташування на проїжджій частині і їздили по узбіччях, і 0,8% штрафів припадає на ігнорування червоного світла.

Recent Posts

Механік назвав один вид автомобілів, від яких варто триматися подалі

Відомий британський автомеханік Шервуд Кук-молодший поділився з водіями думкою з приводу купівлі старих машин. Експерт…

18.05.2024

Прав, страховки і техпаспорта недостатньо: з 18 травня більшість водіїв можуть оштрафувати за відсутність ще одного документа

18 травня в Україні набув чинності закон про посилення мобілізації, який зобов'язує військовозобов'язаних громадян призовного…

18.05.2024

Як не купити розвалюху: 4 ознаки поганої машини з пробігом розкрив автомеханік

Купівля вживаного автомобіля може бути вкрай вигідною угодою, але водночас вона таїть у собі низку…

18.05.2024

Перевірте свої права і техпаспорт: водіїв штрафують на 3400 гривень за популярну помилку

Постійні зміни до Правил дорожнього руху можуть стати справжнім випробуванням для деяких водіїв. Частина автомобілістів…

18.05.2024

Навіщо водії зі стажем возять у машині зубну пасту: секрет розкрито

У бардачку досвідченого автомобіліста можна знайти найрізноманітніші предмети, призначення яких відразу зрозуміти може бути складно.…

18.05.2024

8 перспективних моделей авто, які не виправдали надій водіїв

В історії автомобілебудування відомі випадки, коли виробники покладали надії на конкретні моделі, але ті уславилися…

17.05.2024