Статьи

Названо 7 непробачних помилок, які призводять до капремонту двигуна

Експерти назвали найпоширеніші помилки, які призводять до капремонту двигуна. Всі вони пов’язані з заміною свічок запалювання, передає «Твоя МАШИНА» .

1. Тягнути з заміною

Свічки запалювання потрібно міняти строго за регламентом. Якщо робити це рідше, ніж належить, на кераміці ізолятора з’являться тріщини. Якщо шматочок кераміки відколеться, він може задерти стінку циліндра або викликати прогар клапана.

2. Міняти свічки запалювання на гарячому моторі

Починати змінювати свічки можна при температурі двигуна не більше 40-50 ° С. Справа в тому, що у багатьох свічок запалювання сталевий корпус, а головки блоків циліндрів зроблені з алюмінію. При нагріванні він розширюється сильніше стали, тому буде потрібно більше зусилля, щоб вивернути свічки. У підсумку можна пошкодити різьблення в головці блоку циліндрів.

3. Забути про промивання і продування

У простих 8-клапанних двигунів свічки стоять в невеликих поглибленнях, де накопичується бруд і пісок. Тому перед тим, як знімати свічки, після зняття ковпачків потрібно промити поглиблення під свічки очищувачем карбюратора або іншим знежирюючим складом. Потім ці порожнини треба продути з компресора або очистити їх пилососом. Якщо вивертати свічки без проведення цих процедур, бруд може потрапити в отвір свічки і в циліндр, де буде дряпати стінки.

4. Вибирати свічки «на око»

Для сучасних агрегатів вибір свічок важливіший, ніж для невибагливих старих машин. Тільки якісні свічки забезпечать правильну роботу двигуна. Невідповідні свічки можуть просто розвалитися, потрапити в циліндр і пошкодити деталі мотора.

5. Пошкодити нову свічку

Деякі автомобілісти перевіряють зазори в нових свічках пластинчастим щупом. Якщо все-таки потрібно виміряти щуп, то краще використовувати дротяний щуп, і то дуже акуратно. При спробі запхати пластинчасті щупи в зазор тонкої сучасної свічки запалювання можна погнути центральний електрод, що викличе механічне напруження в ізоляторі.

6. Використання невідповідного інструменту

Для заміни свічок потрібно застосовувати тільки свічковий ключ, звичайна висока головка не підійде, так як у неї немає гумового (пружинного) власника або магніту для фіксації свічки. В результаті свічка може неправильно зафіксуватися і впасти на дно колодязя.

7. Недотяжка або перетяжка

Затягувати свічки потрібно динамометричним ключем з моментом, який вказаний на упаковці свічок або в інструкції до автомобіля. В крайньому випадку, можна використовувати звичайний ключ і безмін, обчислюючи момент як твір плеча важеля на силу. Наприклад, якщо момент повинен дорівнювати 20 Нм, то на ключ довжиною 200 мм потрібно прикласти силу в 10 кгс. Недостатня затягування може привести до прориву газів крізь ущільнення, неефективну роботу циліндра і неможливості відвернути свічку з різьбленням, забитої нагаром.

Recent Posts

Поліція почала “полювання” на водіїв без одного важливого атрибута: як не платити штраф

В Україні існує цілий перелік предметів, експлуатувати автомобіль без яких заборонено ПДР. Є навіть думка,…

28.04.2024

Відбирати права стануть частіше: у поліції закликали запровадити нове покарання для водіїв

В Україні тривають дискусії щодо доцільності зміни системи покарань водіїв за порушення ПДР. Свою думку…

28.04.2024

Залишилося 3 дні: з 1 травня поліція почне масово штрафувати неуважних водіїв

Багато автомобілістів не стежать за змінами ПДР, спираючись на старі знання того "як потрібно їздити".…

28.04.2024

Штраф 680 гривень: де не можна залишати машину у дворі житлового будинку

Автовласники, які мешкають у багатоквартирних будинках, особливо у великих містах, регулярно стикаються з проблемою паркування…

28.04.2024

Як не заснути під час їзди: простий спосіб бадьорить за секунду

Багато автомобілістів часто здійснюють тривалі переїзди, які іноді припадають на особливо небезпечний час доби -…

28.04.2024

Найкращі компактні кросовери: названі ТОП-7 моделей для покупки у 2024 році

Сучасний ринок автомобілів пропонує різноманітні компактні кросовери, які поєднують у собі елементи стилю позашляховика та…

27.04.2024