Статьи

Назвали топ-10 найбільш безглуздої військової техніки: від мотоцикла до підводного човна

Воєнний час стало приводом для створення спеціалізованої техніки, наприклад танків або підводних човнів. Але деякі варіанти вийшли по-справжньому невдалими, передає «Твоя МАШИНА» .

10. Моторолер Vespa 150 TAP

Автомобіль створений для французьких повітряно-десантних сил. Машину скидали прямо з повітря на фронт в повністю готовому вигляді, щоб відразу сісти і поїхати.

9. Танк DD Sherman

Танк масою 33 тонни міг плисти зі швидкістю 7 вузлів. Від потрапляння води всередину захищали водонепроникні ущільнення. Однак під час шторму в Ле-Манші танки затонули.

8. Танк Kugelpanzer

Машина замислювалася як одномісний розвідувальний автомобіль / легкий танк, проте на поле бою розробка мало чим допомогла. Винахід виявився просто неефективним.

7. Залізнична артилерійська установка Krupp K5

Свого часу це була найбільша мобільна артилерійська установка з довжиною ствола 25 метрів. Дальність дії становила 64 км. Але були і недоліки. Так, машину можна було використовувати тільки там, де були залізничні лінії, і швидкість залишала бажати кращого.

6. Екраноплан Lun-Class

Машина об’єднала в собі елементи авіації і морської техніки. Транспортний засіб мало реактивні двигуни і хвостову частину літака, а також ракетні пускові установки.

5. Підводний човен Surcouf Cruiser

Франція створила дуже незвичайну підводний човен, адже конструкція запозичена у надводних кораблів. Обтічні корпусу виробляли менше шуму, а попереду бойової рубки стояли дві нерухомі 8-дюймові гармати, які можна було використовувати тільки для лобової атаки.

4. Лінкор класу Tegetthof

20-тонний лінкор з чотирма потрійними 12-дюймовими турелями і іншою зброєю меншого калібру вселяв міць, але не був стійким на воді.

3. Бронеавтомобіль Sizaire-Berwick

Автомобіль важив 8800 фунтів, а два пасажири були захищені сталевим ящиком. При цьому для встановленого ззаду авіаційного двигуна і переднього радіатора броні не передбачалася.

2. Реактивний літак McDonnell XF-85 Goblin

Американський реактивний літак створювався як винищувач супроводу. Однак турбулентність створювала сильні проблеми з управлінням.

1. Вертоліт Sikorsky H-37 Mojave

Вертоліт спустили на воду в 1953 році, проте рушійною силою був звичайний поршневий двигун. Агрегат виявився занадто слабким для такої машини, адже вага порожнього вертольота становив 20 800 фунтів.

Recent Posts

Повернення легенд: 3 машини з 90-х, які стрімко дорожчають

Існує думка, що чим старший автомобіль, тим нижча його ціна. Це правило діє лише до…

08.05.2024

Коли потрібно міняти моторну оливу в автомобілі: 5 явних ознак, що настав час це зробити

Заміна моторної оливи в автомобілі є найважливішим елементом технічного обслуговування будь-якого автомобіля з ДВЗ. Здійснюється…

08.05.2024

З’їдять всю вашу зарплату: власник СТО назвав 3 погані моделі авто, яких краще уникати

Іноді купівля вживаного автомобіля може здатися вигідною угодою, проте завжди слід враховувати довгострокову надійність конкретної…

08.05.2024

Автодилер із 43-річним стажем розкрив 3 секрети вдалої покупки машини

Колишній автодилер із 43-річним стажем роботи, а нині популярний YouTube-блогер Рей Шефска розкрив автомобілістам 3…

08.05.2024

Їх краще не купувати новими: 10 машин, які швидко знецінюються у 2024 році

Як правило, ліквідність автомобіля важлива, якщо новий власник має намір у майбутньому перепродати його. Однак…

08.05.2024

Що потрібно зробити з машиною навесні: 5 речей, які слід планувати заздалегідь

Весна є особливим періодом для автомобілістів. Після важких зимових умов усім потрібно провести низку обов'язкових…

08.05.2024