Статьи

Українцям розказали, чому не варто встановлювати колісні диски більшого розміру, ніж рекомендує автовиробник

Заміна колісних дисків може прикрасити зовнішній вигляд автомобіля та змінити динамічні характеристики. Однак не варто встановлювати диски більшого розміру, ніж рекомендує автовиробник, повідомляє «Твоя МАШИНА».

При розробці автомобіля підвіску випробовують із певним розміром колісних дисків та шин, що дозволяє досягти оптимальних експлуатаційних якостей. Тобто якщо машина оснащена 15-дюймовими колісними дисками, але опціонально пропонуються 17-дюймові диски, установка останніх не нашкодить автомобілю. Виробник сам показує рекомендовані розміри шин дисків, на які можна орієнтуватися.

Масивні колісні диски більше важать, що веде до збільшення безпружинної маси. Це може негативно вплинути на роботу підвіски. Також при встановленні збільшених дисків доведеться ставити низькопрофільні шини, що зменшить комфорт їзди.

При поганому впливі на автомобіль такий тюнінг коштує досить дорого. Легкосплавні чи ковані диски коштують у кілька разів більше штатних дисків. Низькопрофільні шини теж коштують дорожче за моделі, що рекомендуються автовиробником.

Також великі колеса можуть зашкодити точності показань спідометра. Справа в тому, що автовиробники налаштовують спідометри на легке завищення показань, тому після збільшення розміру коліс показники стануть менш точними.

До речі, позаштатні колеса заборонені законом. Може, на дорозі увагу інспекторів вони не привернуть, але пройти техогляд точно не вдасться.

Recent Posts

Найкращі компактні кросовери: названі ТОП-7 моделей для покупки у 2024 році

Сучасний ринок автомобілів пропонує різноманітні компактні кросовери, які поєднують у собі елементи стилю позашляховика та…

27.04.2024

Механік розповів, що категорично не можна мити в автомобілі

Догляд за автомобілем є обов'язковим елементом його експлуатації, якщо ви хочете, щоб транспортний засіб служив…

27.04.2024

Чому машина погано заводиться в дощову погоду: названо причини

Останніми днями в Україні встановилася дощова погода. У цей період автомобілісти можуть зазнавати труднощів із…

27.04.2024

Найкращі автомобілі з повним приводом: ТОП-10 вседорожніх моделей

Вибір правильного автомобіля з повним приводом може бути ключовим рішенням для тих, хто шукає надійний…

27.04.2024

Водіям розповіли, як скоротити витрату палива в автомобілі за лічені хвилини

Водіям автомобілів пропонується простий і ефективний спосіб знизити витрату пального своїх автомобілів всього за кілька…

27.04.2024

Ручник на смітник: чому в автомобілях скоро перестануть ставити важіль стоянкового гальма

У світі автомобілів відбуваються постійні зміни, і однією з них стає дедалі поширеніше застосування електронних…

27.04.2024