Статьи

Евакуація автотранспортом: що відбувається на західному напрямку

Станом на 7 березня у центрі України помітно спав потік машин із біженцями на захід з боку Дніпра та Запоріжжя. Але другу половину маршруту до Львова та Закарпаття через Умань та Вінницю до обіду було заповнено транспортом.

Ближче до середини дня зменшилася кількість пробок перед розв’язкою біля Умані, де попередніми днями збиралися тягучки на кілька десятків кілометрів.

Вільнішою стала дорога на захід та по західний бік Одеської траси, навколо Вінниці та Хмельницького. У західних областях можна вільно маневрувати вздовж кордону, вибираючи перехід із найменшою чергою. Що ж до півдня країни, то тут закрили транзитний проїзд від Одеси через Затоку, Білгород та Шабо. Тобто тепер цим шляхом не можна виїхати на Молдовський кордон (перехід Паланка).

На автотрасах напрямку Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ на АЗС спостерігаються черги завдовжки до 2-3 км. З наявністю палива також бувають проблеми.

Також для біженців є безкоштовні варіанти ночівлі – у школах, виставкових залах, пристосованих комерційних приміщеннях. На таке поселення потрібно виходити через волонтерські групи у соцмережах чи органи влади.

Recent Posts

Скільки автомобіль протягне без заміни моторної оливи в двигуні

Заміна моторної оливи є критично важливою процедурою для підтримки здоров'я двигуна. Автовиробники рекомендують міняти оливу…

18.05.2024

Не робіть так: 4 помилки, які вбивають “механіку” на автомобілі

Використання механічної коробки передач (МКПП) вимагає певних навичок і уважного ставлення до її особливостей. Однак,…

18.05.2024

Найнадійніші дизельні автомобілі: назвали ТОП-10 моделей

Дослідження, проведене порталом WhatCar, дало змогу скласти рейтинг найнадійніших дизельних автомобілів, які наразі пропонуються на…

18.05.2024

Чому ламається автомобіль: назвали 10 найпоширеніших причин

Поломки автомобіля можуть виникнути з різних причин, і часто вони стають справжньою проблемою для водіїв.…

18.05.2024

Найдешевші гібридні автомобілі: ТОП-10 моделей

Останніми роками гібридні автомобілі стають дедалі популярнішими завдяки своїй економічності та меншому впливу на навколишнє…

18.05.2024

Проїзд перехрестя на “червоне”: що буде водієві та коли можна уникнути покарання

Проїзд на червоне світло світлофора в Україні вважається одним із найсерйозніших порушень правил дорожнього руху.…

18.05.2024