Статьи

Розповіли, які служби таксі працюють під час воєнного стану

У сьогоднішній статті розповімо, як під час війни працюють найпопулярніші служби таксі і чи можна сьогодні скористатися їхніми послугами.

Uber

Сервіс Uber із першого дня війни повідомив, що тимчасово припиняє свою діяльність через бойові дії в Україні. Проте вже 2 березня компанія заявила про відновлення роботи та орієнтацію на допомогу українцям, зокрема працюючим у фірмі.

Тепер Uber в Україні працює за декількома напрямками.

Гуманітарна допомога. Водії та клієнти через спеціальну кнопку у додатку можуть пожертвувати Міжнародному рятувальному комітету.

Безкоштовний проїзд на кордоні. Щоб підтримати українських біженців, Uber безкоштовно перевозить людей із українського кордону до польських міст. Також безкоштовний транспорт надається для працівників центрів, у яких приймають мігрантів, та перевезення товарів на склади неурядових організацій у Польщі.

Ще один напрямок допомоги Uber – захист та підтримка своїх водіїв-працівників та їхніх сімей. Всім водіям в Україні підшукують роботу на компанію у сусідніх країнах та допомагають їм туди виїхати.

Uklon

Вже 1 березня Uklon запустили проект “Волонтер”. Компанія безкоштовно здійснює перевезення для потреб військових, тероборони та лікарень, а також для підтримки життєзабезпечення міста. Послуга працює у Києві, Черкасах та Чернівцях. До них планують додати Херсон, Одесу, Харків, Чернігів, Суми, Миколаїв та Маріуполь.

Bolt

У перші дні вторгнення РФ в Україну Bolt пожертвував €5 млн неурядовим організаціям для допомоги українцям. 1 березня у додатку з’явилася категорія Support, призначена для пересування містом у разі екстреної потреби. Усі, кому негайно потрібно здійснити поїздку, можуть зв’язатися з водієм-волонтером та проїхати за 1 грн.

Також для евакуації на Захід України чи за кордон Bolt пропонує українцям безкоштовно скористатися автопарком.

Bolt також прибрали комісію для водіїв. У сусідніх країнах сервіс заохочує своїх водіїв, які відвозять українців із кордону до безпечних місць. Також у компанії наголосили, що перестали надавати свої послуги у Білорусі, а також вилучили всі товари російського виробництва та російських брендів у сервісі доставки товарів Bolt Market по всій Європі.

Recent Posts

ТОП-12 марок автомобілів, які ламаються вдвічі частіше за звичайні машини

Коли справа стосується вибору автомобіля, надійність відіграє важливу роль. Ми всі прагнемо того, щоб наш…

28.04.2024

Які електрокари найменше втрачають у ціні у перші п’ять років: ТОП-5 моделей

Нещодавнє дослідження iSeeCars показує, що електромобілі утримують свою вартість краще за інші типи автомобілів, втрачаючи…

28.04.2024

Найдовговічніші автомобілі: ТОП-10 моделей, які без проблем проїдуть понад 300 000 км

Пошук надійного автомобіля, здатного подолати значну відстань без серйозних проблем, може бути складним завданням. Однак,…

28.04.2024

Чи варто купувати автомобіль з пневмопідвіскою: плюси та мінуси

Пневмопідвіска - це технологія, яка привертає увагу автолюбителів своєю обіцянкою покращити комфорт та керованість автомобіля.…

28.04.2024

Які трирядні кросовери та позашляховики витрачають менше палива: ТОП-12 моделей

У трирядних позашляховиках простору вистачає як для пасажирів, так і для вантажу, але не всі…

28.04.2024

10 неймовірних фактів, які варто знати про Alfa Romeo

Коли мова заходить про італійських автовиробників, слід розуміти, що Alfa Romeo – це не просто…

28.04.2024