Статьи

У Європі запустили безкоштовний транспорт для українців: де знайти

Сьогодні частина країн ЄС надає українцям право безкоштовного проїзду у громадському транспорті. Але варто розуміти, що в різних країнах умови безкоштовного проїзду можуть хоч і незначно, але відрізнятися.

Белгія

Безкоштовний проїзд надає бельгійська залізниця SNCB. Для отримання права на безкоштовний проїзд, необхідно пред’явити квиток Helpukraine, який можна отримати на території Німеччини, а також закордонний паспорт України або ID-карту. Вільний проїзд надають у період дії квитка Helpukraine.

Щоб отримати безкоштовний квиток на швидкісні потяги TGV та Thalys, потрібно звертатися до міжнародних кас SNCB. Для користування швидкісним поїздом Eurostar в Бельгії потрібно підійти в термінал Channel Terminal на вокзалі Brussels – Midi.

Австрія

Для безкоштовного проїзду в будь-якому австрійському поїзді достатньо пред’явити паспорт громадянина України.

Болгарія

Для безкоштовного проїзду потрібно звернутися до каси для придбання квитка за бажаним маршрутом, після чого потрібно пред’явити документ, що засвідчує особу, за яким ви в’їхали до Болгарії.

Іспанія

Renfe and Renfe-SNCF забезпечують вільне переміщення у та з Франції і Іспанії. Також безкоштовний проїзд надається всім українцям у межах Іспанії після надання паспорта чи ID-картки.

Великобританія

Eurostar надає безкоштовний проїзд від будь-якої зупинки або станції Eurostar у Європі до станції London St Pancras International.

Данія

Країною українці можуть безкоштовно їздити потягами DSB. Для безкоштовної подорожі достатньо мати документ, який підтверджує, що ви є громадянином України (права, паспорт).

Італія

В Італії безкоштовний проїзд при наданні паспорта або ID-карти надається на всіх автобусах компанії MarinoBus.

Нідерланди

Українці можуть отримати денний квиток на будь-якій касі квитків та обслуговування NS у випадку, якщо у людини є квиток на поїзд у Німеччині, Бельгії, Франції чи Австрії не старше 24 годин.

Румунія

У цій країні українцям видають на безоплатній основі “Квиток допомоги Україні”, який є дійсним на потяги 2-го класу Regio та Interregio та передбачає можливість резервування місця заздалегідь. Безкоштовні квитки можна отримати в касах на вокзалах та туристичних агенціях CFR Călători.

Франція

SNCF надає безкоштовний проїзд на всіх поїздах українським паспортом, ID-картою або з квитками helpukraine (видають у DB Reisezentrum (центрах подорожей DB) на будь-якій залізничній станції).

Також біженці можуть переміщатися безкоштовно за українським паспортом або ID-картою з Франції до Бельгії (Thalys), Англії (необхідна віза) (Eurostar), Швейцарії (TGV Lyria), Німеччини (Deutsche Bahn), Італії (TGV) та Іспанії (Renfe- SNCF). Крім того, безкоштовний проїзд діє на всіх автобусах TER у Франції.

Швейцарія

У Швейцарії ще на початку березня оголосили, що громадський транспорт для українців буде безкоштовним. Так, за умови пред’явлення українського паспорта або ID-карти можливий безкоштовний проїзд TGV LYRIA та SBB CFF FFS.

Recent Posts

Їздити вночі стало небезпечніше: водіїв попередили про ризик аварій через “неправильні” фари

У Великій Британії б'ють на сполох через зростання небезпеки, пов'язаної з "неправильною" роботою автомобільних фар.…

27.04.2024

Дотримуйтесь 4 спецправил – інакше штраф: поліція “оголосила полювання” на одну категорію водіїв

Патрульна поліція Волинської області звернула увагу однієї категорії водіїв на важливістю дотримання 4 спеціальних правил.…

27.04.2024

Мобілізація-2024: чи забиратимуть водійські права в ухилянтів, пояснив юрист

Міністерство оборони України оприлюднило ключові положення нового закону про мобілізацію, який набуває чинності з 18…

27.04.2024

Зміни в ПДР-2024: з 27 квітня водіям потрібно встановлювати нові розпізнавальні знаки

Багато водіїв в Україні за повсякденними справами забувають оновлювати знання з ПДР, що загрожує неприємностями…

27.04.2024

Найкращі кросовери для купівлі у 2024 році: ТОП-10 моделей

Сьогодні кросовери в Україні є одним із найбільш затребуваних видів легкових авто. Українські водії цінують…

27.04.2024

Штраф до 3400 гривень: де заборонено голосно грюкати дверима і багажником автомобіля

В Україні автовласники часто не звертають уваги на те, який дискомфорт вони та їхня машина…

27.04.2024