Статьи

Назвали топ-5 вживаних позашляховиків під час війни

Автомобільні експерти склали рейтинг надійних та затребуваних позашляховиків, які мають рамну конструкцію та надійну техніку для експлуатації у складних умовах.

1. Mitsubishi Pajero (2000-2021)

Pajero – флагманський повнорозмірний рамний позашляховик видатної японської компанії. Модель 3 покоління у хорошому стані сьогодні в Україні можна придбати за 9 000-10 000 доларів, а 4-те – за 20-25 тисяч.

Цей “рамник” оснащувався системою повного приводу Advanced Super Select 4WD. Вона могла перемикатися з економічного режиму (задній привід) на режим повного приводу безпосередньо під час руху на швидкості до 100 км/год. Також в арсеналі позашляховика є блокування міжосьового диференціалу.

2. Land Rover Defender (2007-2017)

Ця модель дебютувала в 1948 році і відрізняється геніальною простотою та надійністю конструкції, що стала воістину легендарною. Міцне шасі є одним з ключових елементів конструкції Defender з точки зору загальної міцності, універсальності, витривалості та широти можливостей автомобіля. Легкий алюмінієвий кузов Defender має високу міцність і безкомпромісну функціональну простоту. Остання генерація моделі оснащувалась дизельним агрегатом об’ємом 2.2 літра та потужністю 122 л.с. У парі двигун працює з механічною трансмісією.

3. Chevrolet Tahoe (2013-2021)

Під капотом цього монстра встановлений 5,3-літровий бензиновий V8 сімейства EcoTec3, що видає 355 к.с. Працює мотор у зв’язці з 6-ступінчастою автоматичною коробкою Hydra-Matic. Chevrolet також пропонував у гамі Тахо дизельний агрегат та виконання з гібридною силовою установкою.

Великий запас місця в салоні дозволяє відчувати не тільки комфорт або зручність, але й безпеку під час водіння в екстремальних умовах.

4. Toyota Land Cruiser (2008-2021)

Toyota Land Cruiser впевнено почувається як на дорозі, так і на бездоріжжі. В Україні був доступний варіант з 4,6-літровим V8 потужністю 318 к.с. Комплектувався такий мотор 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач, споживаючи у змішаному циклі 14,2 літра палива.

Також цей позашляховик може похвалитися величезними можливостями на бездоріжжі завдяки різним блокуванням диференціалів та електронних систем.

5. Nissan Titan (2015 – н.ч.)

Ніссан Титан має дві силові установки. Перша – це 5.6-літровий бензиновий V8, що видає 395 л.с і 544 Нм крутного моменту, який працює в парі з безальтернативним семиступінчастим автоматом. Друга – дизель (тільки для важкої версії Titan XD) V8 фірми Cummins, який при об’ємі 5 літрів розвиває 314 к.с. і 752 Нм крутного моменту. На вибір запропоновані версії із заднім та повним приводом (з понижувальною передачею). Версія Pro4X мала блокування заднього диференціала, помічник при спуску з гори, а також налаштовані для пересування бездоріжжям амортизатори Bilstein.

Цей пікап у поєднанні з практичністю та колосальним простором продається на ринку вживаних авто за значно нижчі гроші, ніж конкуренти.

Recent Posts

Правило 30 хвилин: що потрібно знати водієві про заряджання акумулятора автомобіля під час руху

Акумулятор автомобіля - один із найважливіших компонентів транспортного засобу, що потребує регулярного обслуговування. Ситуації, коли…

19.09.2024

Не робіть так: яка популярна помилка водіїв під час паркування веде до блокування АКПП

Автомобілі з автоматичною коробкою передач істотно полегшують життя сучасним водіям. Ці машини не потребують частого…

19.09.2024

Десять найгірших автомобілів в історії: помилки, які неможливо забути

Сучасні автомобілі значно просунулися в плані технологій, безпеки та надійності. Навіть найбільш невиразні моделі зазвичай…

19.09.2024

П’ять помилок водіїв, які вбивають ваш автомобіль: як уникнути непотрібних поломок

Кожен автовласник хоче, щоб його транспортний засіб прослужив якомога довше, але багато хто з нас…

19.09.2024

Десять кращих автомобілів класу люкс прямо зараз: розкіш і технології майбутнього

Автомобілі класу люкс завжди вирізнялися високими стандартами, пропонуючи своїм власникам не тільки комфорт і статус,…

19.09.2024

Три помилки під час прогрівання двигуна, яких припускаються всі водії

Незважаючи на те, що сучасні двигуни і мастила для них виробляються так, що прогрів стає…

19.09.2024