Categories: Статті

Чому небезпечно відкривати вікна в авто на високій швидкості

З весняним потеплінням на дорогах все частіше можна бачити автомобілі з відкритими вікнами. Радіючи теплу і сонцю, багато водіїв не підозрюють, що опускати стекла під час інтенсивного руху не варто через декілька причин.

Звичайно, провітрювати салон машини необхідно, але краще при цьому сильно не розганятися і не відкривати усі вікна відразу. На великих швидкостях у автомобіля з опущеними стеклами збільшується опір повітря і порушується аеродинаміка. Отже двигуну потрібен додатковий ресурс, що призводить до підвищених витрат пального. Тому заощадити таким чином на роботі кондиціонера не вдасться.

До того ж при швидкій їзді з відкритими вікнами в салоні з’являється характерний дуже неприємний шум, який створює дискомфорт і відволікає водія.

Не рекомендується відкривати вікна під час роботи кондиціонера. В такому випадку з салону буде йти холодне повітря, а тепле, навпаки – прибувати ззовні. У свою чергу, кліматична система, підтримуючи встановлений температурний режим, при опущених стеклах буде працювати на грані своїх можливостей.

Крім того, разом з теплим повітрям через відкриті вікна в салон потрапляють вихлопні гази, якими наповнюються ваші легені. У зв’язку з цим, простоюючи в заторі, краще позакривати усі вікна й увімкнути режим рециркуляції.

Не варто також забувати, що на великій швидкості через відкриті вікна в автомобіля потрапляє величезна кількість пилу. Це дорого обійдеться власникам машин зі світлою оббивкою салону. Бруд щільним шаром покриває пластикові панелі навіть при короткочасній їзді з опущеними стеклами. Але ж вона накопичується і в найзатишніших важкодоступних місцях.

Також не варто забувати, що протяги нерідко провокують у водія і пасажирів нежить та застуду, тому перш ніж провітрювати салон на швидкості, добре подумайте.

Recent Posts

Двигун під загрозою: що викликає шлам і як його позбутися

Для багатьох автовласників очевидна важливість моторної оливи для роботи двигуна. Воно не лише змащує внутрішні…

20.09.2024

Сім критичних помилок під час заміни моторної оливи, які вбивають автомобіль

Незважаючи на уявну простоту заміни моторного масла, це одна з тих операцій, де навіть невеликі…

20.09.2024

Негласні сигнали водіїв: цього не вчать в автошколі

Комунікація водіїв на дорозі - це ціла система вербальних і невербальних сигналів, яку осягнути можна…

20.09.2024

Найкращі автомобілі з пробігом: ТОП-10 моделей до 25 000 доларів

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні певний бюджет, що дозволяє претендувати на купівлю нового автомобіля,…

20.09.2024

Які ознаки вказують на проблеми з форсунками в дизельному автомобілі

Дизельні автомобілі в Україні, як і раніше, користуються популярністю, незважаючи на глобальний тренд на електрифікацію.…

20.09.2024

Механік розповів, як безкоштовно видалити іржу з кузова автомобіля

Поява іржі на кузові автомобіля майже завжди стає вироком для транспортного засобу. Але якщо грошей…

20.09.2024