Статьи

Водіям розповіли про правила дорожнього руху у Польщі, яких немає в Україні

Багато українських біженців, виїжджаючи до Польщі на власному авто, не знають усіх правил руху дорогами сусідньої країни, які трохи відрізняються від українських.

Хто головний на переході

Слід запам’ятати, що перевага надається пішоходам. Пішоходів потрібно пропустити не лише коли вони вже на зебрі, а й тоді, коли вони лише виходять на перехід.

Табу на телефон для пішохода

Ми знаємо, що розмовляти за кермом не можна. А в Польщі не можна говорити по телефону пішоходам, коли вони йдуть через дорогу чи трамвайну колію.

Дистанція

На автомагістралях (автобанах і швидкісних дорогах) обов’язково потрібно дотримуватися безпечної дистанції з транспортним засобом, який їде попереду. Розрахувати її просто: вона має становити половину вашої швидкості. Тобто, якщо ви рухаєтеся зі швидкістю 100 км/год, то до автомобіля, який рухається попереду, має бути 50 м.

Екстрені служби

Всі учасники дорожнього руху повинні дозволити екстреним службам та автомобілям зі спеціальними сигналами швидко дістатися місця події, створивши рятувальний коридор (коридор життя). Це вільний простір для транспорту служб екстреної допомоги та надання їм пріоритету.

Правило застібки-блискавки

Коли кількість смуг на дорозі зменшується, виникає пробка. Отже, у такому разі діє правило послідовного виїзду одного транспортного засобу з кожної лінії. Це нагадує застібку-блискавку.

Для кого велодоріжки

Велодоріжками у Польщі можна користуватися як велосипедистами, так і самокатниками. Ви повинні бути дуже обережні і давати дорогу пішоходам, коли керуєте велосипедом або електросамокатом, а також коли їдете велосипедною або пішохідною доріжкою.

Головне, швидкість вашого транспортного засобу має бути такою самою, як і у пішохода.

Фари включені

Керуючи автомобілем, ви повинні включати ближнє світло фар протягом усього дня цілий рік.

Recent Posts

Навіщо водії засовують ключі від авто в пачці з-під чіпсів: дивний, але дієвий лайфхак

Власники автомобілів, прагнучи захистити свої транспортні засоби від викрадень, знаходять все більш винахідливі способи. Один…

19.05.2024

Експерт назвав 3 недорогих економічних і надійних автомобілі

Економічність і надійність старих автомобілів стають важливими факторами під час вибору автомобіля, особливо в умовах…

19.05.2024

Названо одну кнопку в автомобілі, яка робить кондиціонер у 10 разів ефективнішим

Мільйони водіїв втрачають можливість зробити кондиціонер у своєму автомобілі значно ефективнішим і заощадити на паливі,…

19.05.2024

Найкращі нові автомобілі 2024 року: ТОП найбільш довгоочікуваних моделей

2024 рік обіцяє бути насиченим для автомобільної промисловості з безліччю новинок, які з'являться на ринку.…

19.05.2024

Чи витрачає автомобіль більше бензину влітку: міфи і реальність

З настанням літнього сезону багато водіїв задаються питанням: чи витрачають автомобілі більше бензину влітку? Відповідь…

19.05.2024

Які дизельні автомобілі найбільш ненадійні: назвали ТОП-3 найгірших моделі

Ринок дизельних автомобілів славиться своєю економічністю та довговічністю, проте не всі моделі можуть похвалитися надійністю.…

19.05.2024