Статьи

В Офісі президента вважають, що пального в Україні достатньо

Заступник керівника Офісу президента України Ростислав Шурма заявив, що сьогодні в Україну доставляють достатньо бензину та дизеля, щоб задовольняти щоденну потребу громадян.

“Я прошу всіх громадян України зберігати спокій для того, щоб ми могли наситити всі заправки пальним, створити відповідний запас і бути більш захищеними від дій ворога”, – наголосив він.

За словами Ростислава Шурми, у країні буде створено додатковий стратегічний запас пального, який неможливо розбомбити та знищити. Це забезпечить наявність нафтопродуктів на місяць уперед.

Чиновник повідомив, що у мирний час Україна щомісяця споживала близько 1 млн. т дизеля, бензину та зрідженого газу. Проте існуюча інфраструктура та рухомий склад у Східній Європі поки що не здатні логістично впоратися з таким обсягом нафтопродуктів.

“Обсяги імпорту збільшено більш ніж у п’ять разів порівняно з тим, що було ще півтора місяці тому. На сьогодні обсяги імпорту фактично відповідають темпам щоденного споживання бензину та дизеля на заправках”, – запевнив він.

Recent Posts

Злодії навчилися викрадати машини без ключа: як захиститися від зловмисників

Сучасні технології значно спростили життя автовласників, але водночас відкрили нові можливості для зловмисників. Викрадення автомобілів…

19.05.2024

Найшвидші та недорогі кросовери: ТОП-9 моделей

Якщо ви шукаєте швидкий і потужний позашляховик, але хочете вкластися в бюджет до 50 000…

19.05.2024

Навіщо водії засовують ключі від авто в пачці з-під чіпсів: дивний, але дієвий лайфхак

Власники автомобілів, прагнучи захистити свої транспортні засоби від викрадень, знаходять все більш винахідливі способи. Один…

19.05.2024

Експерт назвав 3 недорогих економічних і надійних автомобілі

Економічність і надійність старих автомобілів стають важливими факторами під час вибору автомобіля, особливо в умовах…

19.05.2024

Названо одну кнопку в автомобілі, яка робить кондиціонер у 10 разів ефективнішим

Мільйони водіїв втрачають можливість зробити кондиціонер у своєму автомобілі значно ефективнішим і заощадити на паливі,…

19.05.2024

Найкращі нові автомобілі 2024 року: ТОП найбільш довгоочікуваних моделей

2024 рік обіцяє бути насиченим для автомобільної промисловості з безліччю новинок, які з'являться на ринку.…

19.05.2024