Статьи

Європейські експерти заявили, що час дешевих автомобілів закінчився

За даними Motorzeitung, лише за 3 роки найдешевша версія Volkswagen Golf у Німеччині подорожчала на 9000 євро. Модель, яка найбільше продається в Європі останні роки, коштує цілих 28 590 євро, і це не одиничний випадок — стрімке зростання цін вже стало широко поширеною практикою. У той же час, виробники автомобілів дедалі частіше прибирають дешеві моделі зі свого списку пропозицій і поступово покупка автомобіля стає розкішшю.

Оскільки на ринку все менше нових автомобілів, ринок уживаних машин теж страждає. Вважається, що основною причиною високого рівня цін останні 2-3 роки є часті зупинки виробництва.

Автомобільна промисловість в даний час випускає і реалізує в основному ті моделі, які мають високу маржинальність. Це, як неважко здогадатися, дорогі моделі з багатьма налаштуваннями плюс нові електрокари.

Доступні малолітражки, особливо на початкових рівнях оснащення, купити стає важче. При замовленні сьогодні такої машини чекати доведеться місяцями. У цілому нині сегмент малолітражних моделей різко скоротився. Попередні бестселери, такі як Peugeot 108, Skoda Citigo або Opel Adam, більше не виробляються. А ті, що залишилися, наприклад, Volkswagen Up або Smart, стали електромобілями.

В одному з найконкурентніших нещодавно цінових діапазонів – близько 10 000 євро, де Dacia Sandero та Mitsubishi Space Star розліталися нарозхват, зараз можна знайти зовсім небагато гравців. Нинішні герої – Kia Picanto (13250 євро), Renault Twingo (15800) та Fiat Panda (13490) вже доступні за суми, на які ще кілька років тому можна було купити добре оснащену малолітражку.

Провідні експерти галузі непохитні в тому, що зараз не найкращі часи для покупців автомобілів. А якщо говорити про людей, які бажають купити нові дешеві автомобілі, то найближчим часом вони не зміняться. Автовиробники продовжать розширювати свій модельний ряд краще оснащеними і, отже, дорожчими моделями, які приносять більший прибуток.

Recent Posts

Які машини пройдуть без поломок 400 000 кілометрів: названо ТОП-10 моделей

Надійність і довговічність завжди є одними з найважливіших якостей при виборі автомобіля. Не секрет, що…

17.05.2024

Навіщо патрульний торкається машини рукою після зупинки: розкрили поліцейський секрет

У США задумалися про дивний жест поліцейських, які зупиняють автомобіль порушника на дорозі. На численних…

17.05.2024

Що буде, якщо ніколи не мити машину: названо небезпечні наслідки

В Україні переважно вважається, що миття машини - справа суто естетична. Мовляв, їздити на брудному…

17.05.2024

Механіки закликали водіїв не кидати машину з повернутими колесами: у чому небезпека

В Україні поширена практика, коли водії автомобілів кидають їх на стоянці з поверненими колесами. Вважається,…

17.05.2024

Чому суди в Україні часто відмовляються штрафувати водіїв за перевищення швидкості

В Україні суди стали частіше відмовляти у штрафах для водіїв за порушення швидкісного режиму. Йдеться…

17.05.2024

Штраф до 340 гривень: коли водіям заборонено курити в автомобілі

В Україні куріння в громадських місцях заборонено законодавчо і карається штрафом. А що щодо водіїв…

17.05.2024