Categories: Статті

Формула успіху: чим українські автобуси можуть перевершити іномарки

Вітчизняне машинобудування має витіснити автобуси іноземного виробництва з українського ринку. Про це заявили в прес-службі Корпорації «Богдан».

АТ «АК Богдан Моторс» ставить за мету допомогти українським перевізникам замістити автобуси іноземного, в тому числі російського, виробництва сучасними зразками вітчизняної техніки, оскільки техніці країни-агресора не місце на українському ринку.

Українська продукція перевершує російські аналоги за технічними характеристиками та ходовими якостями. Але через недобросовісну конкуренцію та демпінг російських виробників, автобуси з РФ змогли зайняти найбільшу частку у складі українських автопарків. Так, із 90 414 автобусів, які зараз експлуатуються в Україні, 20 588 або 23% – це машини російської марки ПАЗ. Натомість частка українських марок значно менша, наприклад, ЛАЗів – 14 692 або 16,2%, БАЗів лише 11 640 або 13%, «Богданів» – 10 415 або 11,5%.

«Україна повинна захищати національні інтереси на внутрішньому ринку, щоб подолати критичну ситуацію, за якої продажі іноземних автобусів перевищують українські. Українська техніка вже давно обійшла російську у якості, оскільки вітчизняні автовиробники активно впроваджують норми ЄС у виробництво, тож з конвеєрів сходять моделі, які відповідають європейським стандартам екологічності, безпеки та комфортабельності. Це суттєва перевага вітчизняних автобусів, яка дає нам змогу зміцнити позиції української продукції на внутрішньому ринку та посунути з нього російську техніку», – підкреслили в компанії.

Нагадаємо, Корпорація «Богдан» підтримує ініціативу міст у переході на сучасний, зручний і комфортний громадський транспорт та готова задовольнити їхні потреби у автобусах і тролейбусах великого та надвеликого класів. Луцький завод Корпорації також має величезний досвід у проектуванні та виробництві екологічно чистого електротранспорту. Це забезпечило підприємству міжнародні контракти з Польщею, Чехією, Францією та Данію. Але головним пріоритетом у роботі залишається задоволення потреб України у модернізації та збільшенні чисельності рухомого складу міських автопарків.

Recent Posts

Ніколи не купуйте їх: 7 ознак проблемного автомобіля

Під час вибору вживаного авто слід звертати увагу на цілу низку чинників, щоб надалі не…

07.05.2024

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024