Статті

В “Укравтодорі” розповіли, як ремонтуватимуть дороги за рахунок РФ

Заступник голови “Укравтодору” Андрій Івко заявив, що відновлення доріг коштуватиме Україні 900 млрд грн, а гроші збираються брати із заморожених активів Росії.

Відновлення триватиме близько чотирьох років, але базові інфраструктурні елементи в “Укравтодорі” обіцяють відновити вже через рік-півтора.

“Житомирська траса істотно не була пошкоджена, там прибирали сміття і техніку. Це дорога Київ-Чоп через Житомир. Тут є місто Стоянка, де відновили тимчасову переправу через два тижні, вже в травні запрацювала ліва смуга мосту, а зараз триває відновлення правої смуги, яку відновимо до жовтня”, – розповів Андрій Івко.

Як повідомив заступник голови “Укравтодору”, в першу чергу відновлюють дороги, які з’єднують облцентри з маленькими населеними пунктами, це узгоджується з ВСУ. Також спочатку відбудовуються гуманітарні дороги, такі як Київ-Чоп, Київ-Харків, Київ-Чернігів.

У цьому нелегкому процесі допомагає Україні Чехія.

“Чехія передала два тимчасових мости – на опорах складаємо “лего-міст”, по якому будуть рухатися автомобілі, один такий міст ми будемо монтувати в Київській області, ще дадуть два мости”, – розповів Андрій Івко.

Recent Posts

Найкращі преміальні авто: названо ТОП-10 моделей

Існує думка, що автомобілі представницького класу за замовчуванням всі надійні і довговічні. Однак на ділі…

15.05.2024

Найнадійніші б/в кросовери та позашляховики: ТОП моделей з 2000-х

Останнім часом українці все частіше звертають увагу під час вибору автомобіля на сегмент SUV, який…

15.05.2024

Владельцам Totota раскрыли одну кнопку в авто, которая экономит до 14 000 гривен в год

YouTube-блогер The Unrestricted раскрыл водителям Toyota Tacoma невероятно полезную функцию в их автомобилях. Скрытая кнопка…

15.05.2024

На автомобільній шині вилізла “грижа”: що робити водієві

Деформація гумової частини автомобільної шини з округлим випиранням назовні часто називається в народі "грижею". Побачивши…

15.05.2024

Машина за 2500 доларів: ТОП-10 іномарок, які можна купити в Україні

При бюджеті в 2500 тисячі доларів або 100 000 гривень може здатися, що знайти хороший…

15.05.2024

Розкрили головну небезпеку китайських автомобілів, яка може призвести до трагедії

Китайські автомобілі поступово завойовують популярність на глобальному ринку, зокрема і в Україні через свою дешевизну.…

15.05.2024