Статті

Автомобіль не їде через проблему з подачею пального: як відремонтувати бензосос у дорозі

Коли бензиновий двигун зупиняється у дорозі, причини треба шукати по двох напрямках: системі запалювання чи паливній системі. Причому найбільш ймовірна провина саме запалювання: електрика з електронікою зазвичай є найслабкішою ланкою. Але і бензонасос зі своєю периферією може принести сюрприз, особливо, якщо машина вже не молода, повідомляють в Авто24.

Отже, ви перевірили запалювання і переконалися, що іскра на свічках є. Значить, причину відмови двигуна треба шукати у пальному. Якщо мотор не заводиться і не працює взагалі ніяк, значить найвірогідніша причина – страйк бензонасосу або проблеми з паливопроводом від баку до двигуна.

Відремонтувати електробензонасос інжекторної машини не так просто. Іноді хоча б тому, що його пластиковий корпус не завжди є розбірним. Але розглянемо можливі причини відмови по черзі.

Перегорів запобіжник. Почути, чи включається моторчик бензонасоса, можна у перші секунди після увімкнення запалення – ще до увімкнення стартера. Якщо легкого гудіння немає, значить, перш за все треба перевірити, чи не перегорів запобіжник. Визначайте, який саме вам потрібен, за схемою на кришці блоку запобіжників.

Проблеми з проводкою або реле. Проводка може перетертися або засмучувати власника поганим контактом у роз’ємах. На старих машинах може відмовити реле, які власне вмикає помпа. Знайти його можна в блоці запобіжників, але навряд чи у вас буде з собою запасне. Іноді буває доцільніше не розбиратися у польових умовах з проблемами проводки, а провести напряму проводи, наприклад, від розетки підкурювача. Згодиться будь-який ізольований шнур, наприклад, від першого-ліпшого побутового електроприладу на 220 В. Головне тут – розібратися, на які саме клемі на кришці помпи подавати “плюс” і “мінус”. Підкажемо, що крім живлення помпи тут зазвичай є ще два проводи – покажчика рівня палива та лампочки резерву. “Мінус” легко впізнати по тому, що він десь поряд підключається до “маси” кузову.

Забився сітчастий фільтр у “стакані” помпи. Його доведеться прочищувати. Майте на увазі, бруд часто непомітний для неозброєного ока. Найскладніше тут – дістатися до помпи, яка зазвичай закріплена вгорі паливного бака.

Recent Posts

Водіння в дощ: водіям розкрили секрети безпечної їзди

Водіння в дощову погоду несе з собою низку ризиків і загроз для водія. Щоб не…

05.05.2024

Водіям назвали 6 ефективних способів скоротити витрату палива в автомобілі

Кожен водій прагне скоротити витрати на паливо і зробити свою автомобільну подорож більш ефективною. У…

05.05.2024

Водіям розкрили лайфхак із ключами автомобіля, який рятує від спеки влітку

Багато водіїв навіть не підозрюють, що ключі їхніх автомобілів, крім основних, мають і додаткові функції.…

05.05.2024

Гроші на вітер: на якій швидкості не можна відчиняти вікна в автомобілі, щоб не витрачати даремно паливо

Існує безліч рекомендацій для водіїв щодо економії пального в автомобілі, проте мало хто знає, що…

05.05.2024

Чому під час купівлі вживаного автомобіля потрібно уникати машини на “механіці”

Багато автолюбителів відчувають ностальгію за часами, коли автомобілі з механічною коробкою передач були нормою, але…

05.05.2024

5 автомобільних брендів із найвідданішими шанувальниками

Купівля автомобіля - це не тільки придбання транспортного засобу, а й створення зв'язку з брендом.…

05.05.2024