Статті

Назвали найпопулярніші електромобілі в Україні

Експерти Інституту досліджень авторинку проаналізували статистику реєстрацій «електричок» в Україні та визначили ТОП моделей в трьох сегментах: імпорті вживаних, внутрішніх перепродажах та купівлі нових авто.

Внутрішні перепродажі

У січні-червні найпопулярнішими на внутрішньому ринку виявилися електромобілі бренду Nissan (1 532 шт., 36,1%). На другому місці опинилася Tesla (770 шт., 18,1%), на третьому — Volkswagen (418 шт., 9,8%). Четверте і п’яте місця зайняли Renault (231 шт., 5,4%) та BMW (189 шт., 4,5%) відповідно.

Щодо моделей, то бестселером серед продажів на внутрішньому ринку став Nissan Leaf, який з великим відривом посів перше місце з кількістю 1 490 угод купівлі-продажу. На другому та третьому місці — дві “Тесли”: найдоступніша Tesla Model 3 та Tesla Model S відповідно. Четверте місце посів електричний Volkswagen Golf, а на п’ятому опинився Renault Zoe.

ТОП імпортованих вживаних електромобілів

Перелік найпопулярніших брендів вживаних електромобілів, котрі українці привозили з-за кордону, майже повторює топ внутрішніх продажів. Єдина відмінність — на п’ятій сходинці замість BMW розмістилося Chevrolet.

Лідером серед «свіжопригнаних електричок» також став Nissal Leaf, а друге місце зайняла Tesla Model 3. Третє місце посів Volkswagen Golf. Окремо слід виділити десяте місце в рейтингу — Volkswagen E-Lavida. Цю модель виготовляють спеціально для внутрішнього ринку Китаю, звідти ж вони й потрапляють до нас вживаними.

ТОП нових електромобілів

У рейтингу нових електромобілів у першій половині 2022 перше місце зайняв, на відміну від сегмента вживаних, Hyndai з часткою в 18,9%. На другій сходинці розмістилися електричні BMW (14,4% від загальної кількості).

Лідер імпорту вживаних та внутрішніх перепродажів електромобілів Nissan в рейтингу продажів нових електричних автомобілів опинився лише на третьому місці з часткою 10,8%. Таку ж частку (10,8%) зайняли продажі нових електричних Volkswagen.

Замикає п’ятірку бренд Volvo — його частка склала 7,4% від загальної кількості нових електромобілів, придбаних українцями в січні-червні 2022 року.

Щодо переліку моделей, то абсолютним лідером продажів електромобілів в Україні — одразу в трьох сегментах — можна назвати Nissan Leaf. Адже серед продажів нових електроавто він також перший за кількістю. Друге місце посів Hyundai Ioniq 5, а третє — новинка BMW iX.

Recent Posts

Які автомобілі витрачають більше оливи: ТОП найбільш ненажерливих моделей

Деякі автомобілі, незважаючи на свою популярність і загальну надійність, мають репутацію "оливожерів". Проблема підвищеної витрати…

16.05.2024

Як правильно очистити автомобіль від пташиного посліду, щоб не пошкодити фарбу

Видалення пташиного посліду з автомобіля вимагає обережного підходу, щоб уникнути пошкодження лакофарбового покриття. Послід може…

16.05.2024

10 доступних кросоверів, на які можна покластися

Останніми роками кросовери набули величезної популярності завдяки своїй універсальності, практичності та меншим габаритам порівняно з…

16.05.2024

Як водієві правильно налаштувати дзеркала в автомобілі: покрокова інструкція

Правильне налаштування дзеркал в автомобілі є ключовим фактором для забезпечення безпеки на дорозі. Інструктори автошкіл…

16.05.2024

ТОП-10 найнадійніших і найдоступніших повнопривідних позашляховиків

Вибір надійного і доступного позашляховика може бути складним завданням, особливо з урахуванням постійно зростаючих цін.…

16.05.2024

Видалення подряпин на автомобілі своїми руками: незвичайний лайфхак

Подряпини на кузові автомобіля - неприємність, з якою стикаються багато автовласників. Зазвичай для їх видалення…

16.05.2024