Статті

Чи вдалося повністю відновити імпорт нових автомобілів до України

В Україні спостерігається дефіцит деяких нових моделей автомобілів. І не лише через так звану всесвітню чип-кризу. Війна принесла багато логістичних проблем. Чи вдалося їх повністю подолати, розповіли провідні оператори.

У пресслужбі представництва Stellantis в Україні повідомили, що під час перебудови всієї логістики всередині країни автобізнес не став виключенням. Наразі, компанія не має змоги доставляти автомобілі морським шляхом, як це було раніше. Тому зараз усі автомобілі їдуть до України виключно на автовозах. На швидкість доставки можуть впливати різні причини, які не залежать від Stellantis. Наприклад, довжелезні черги на кордонах. Але, зазначають у пресслужбі, компанія розуміє важливість для покупця отримати новий якісний автомобіль, тому розглядає нові шляхи логістики.

У пресслужбі компанії “Рено Україна” також вказали на неможливість повноцінно використовувати водні логістичні шляхи, які широко використовувалися до повномасштабного російського вторгнення. Наразі, постачання відновлене для всіх моделей Renault, які зараз пропонуються клієнтам. Проте, маршрут суходолом збільшив час доставки та вартість логістики.

Про відновлення постачання усіх моделей до України повідомили і в пресслужбі компанії “Ніссан Мотор Україна”.

Відновлені продажі і модельного ряду Mitsubishi. У пресслужбі компанії “ММС Україна” вважають, що позашляховиків, які вже є на складах у польському місті Гданськ, вистачить для задоволення попиту вітчизняних автомобілістів.

Пресслужба компанії “Єврокар” повідомила, що постачання тих чи інших моделей Skoda не залежить від логістики. Їх наявність в Україні більше пов’язана із обсягами чеського виробництва. Проте, через подорожчання пального, вартість доставки автомобілів ŠKODA з початку війни зросла приблизно у 1,5 раза.

Значне зростання вартості доставки автомобілів до України підтверджують і в пресслужбі компанії “АВТ Баварія Україна”. Серед причин називають нестабільний стан в країні. Через нього, іноземні перевізники відмовляються здійснювати перевезення до України.

У пресслужбі компанії “Субару Україна” констатують, що з початком війни змінилися основні логістичні маршрути. З огляду повного блокування портів України, основним маршрутом завозу автомобілів до нас став шлях через кордон з Європейськими країнами. Зараз вже можна говорити про налагодження цього шляху. Проте ціна логістичних послуг зросла. Як за рахунок зміни самого шляху, так і зовнішніх причин. Наприклад, таких як подорожчання та нестача пального. Це може суттєво вплинути на терміни постачання та, звичайно, витрати, які впливають на кінцеву ціну автомобіля для покупця. У компанії сподіваються на повернення наших портів до роботи у найближчий час.

Recent Posts

Як не отримати штраф за встановлення ГБО на автомобіль: у МВС дали відповідь

На тлі зростання цін на бензин і дизельне паливо українці активно переводять свої автомобілі на…

19.09.2024

Водіям розкрили важливу додаткову функцію ременів безпеки: її варто знати кожному

Ремені безпеки є одним із найважливіших елементів захисту в автомобілі, і їх правильне використання може…

18.09.2024

Мало хто про неї знає: яка прихована функція в автомобілі рятує водіїв від халепи на нічній дорозі

Кожному водієві відома ситуація, коли яскраве світло фар автомобілів, що їдуть позаду, заважає керувати автомобілем…

18.09.2024

Навіщо досвідчені водії вішають у гаражі тенісний м’яч

Сучасні автомобілі, хоча й оснащені численними технологіями, як-от камери заднього виду і парктроніки, як і…

18.09.2024

Обкатка нових гальм: коли вона потрібна і навіщо

Гальмівна система - одна з найважливіших частин автомобіля, від якої безпосередньо залежить безпека на дорозі.…

18.09.2024

Автомобіль-потопельник: як зрозуміти, чи підлягає він відновленню

На українському авторинку час від часу можна знайти автомобілі, які постраждали внаслідок стихії або просто…

18.09.2024