Статті

Вода у бензобаку: звідки вона береться і чим небезпечна

Якщо вода потрапила у двигун чи паливну систему, ні до чого хорошого це не призведе у жодному разі. Однак далеко не кожен знає, що вона присутня у бензобаку кожного автомобіля. Питання лише у її кількості. Найчастіше її там дуже мало, щоб якось вплинути на роботу двигуна. Але якщо вона там якось з’явилася, то її там може побільшати? Абсолютно вірно. Давайте розберемося.

Почнемо з того, як вода взагалі потрапляє у бак. Багато хто вважає, що головним чином вона там з’являється при заправці пальним низької якості. Однак навіть заправляючись на перевірених заправках, неможливо убезпечити себе від попадання вологи в паливну систему автомобіля. “Це ніщо інше, як звичайний міф. Головне джерело вологи в бензобаку – конденсат. Він з’являється через перепади температур, підвищену вологість або неправильні умови зберігання пального”, – кажуть експерти Liqui Moly. Чим же це небезпечно, як із цим боротися, а головне – як зрозуміти, що в бензобаку вашого автомобіля зібралася вода?

Насамперед варто поговорити про те, до яких наслідків призводить вода у паливній системі. Головний чинник – поява корозії. Вода руйнує бензобак зсередини, що згодом призводить до забруднення системи подачі палива, а іноді взагалі може вивести з ладу її елементи. Проблема актуальна не лише для бензинових автомобілів, а й для дизельних. Вода у солярці призводить до некоректної роботи ТНВД, повідомляють в Автоцентр.

Найлегше виявити воду в бензобаку взимку. Якщо ваш автомобіль погано заводиться на холодну – це перший знак. Якщо при цьому акумулятор заряджений, свічки хороші, а паливна система та електроніка повністю справні – практично завжди причина криється в наявності води в пальному.

Коли в баку накопичилося багато води, його потрібно знімати з автомобіля та повністю просушувати. Однак цю проблему набагато простіше запобігти, ніж вирішувати її наслідки. Для видалення води з пального існують спеціальні присадки як для бензину, так і для дизеля. Вони абсорбують та безпечно видаляють воду з пального. Використовувати їх завжди не обов’язково, адже процес накопичення вологи досить довгий. Однак використовувати їх як профілактика дуже важливо для автомобіля.

Recent Posts

Механік назвав 4 прості перевірки автомобіля, які потрібно регулярно проводити

Відомий американський автомеханік Скотті Кілмер закликав водіїв постійно стежити за технічним станом своїх автомобілів. Серед…

17.05.2024

Які машини пройдуть без поломок 400 000 кілометрів: названо ТОП-10 моделей

Надійність і довговічність завжди є одними з найважливіших якостей при виборі автомобіля. Не секрет, що…

17.05.2024

Навіщо патрульний торкається машини рукою після зупинки: розкрили поліцейський секрет

У США задумалися про дивний жест поліцейських, які зупиняють автомобіль порушника на дорозі. На численних…

17.05.2024

Що буде, якщо ніколи не мити машину: названо небезпечні наслідки

В Україні переважно вважається, що миття машини - справа суто естетична. Мовляв, їздити на брудному…

17.05.2024

Механіки закликали водіїв не кидати машину з повернутими колесами: у чому небезпека

В Україні поширена практика, коли водії автомобілів кидають їх на стоянці з поверненими колесами. Вважається,…

17.05.2024

Чому суди в Україні часто відмовляються штрафувати водіїв за перевищення швидкості

В Україні суди стали частіше відмовляти у штрафах для водіїв за порушення швидкісного режиму. Йдеться…

17.05.2024