Статті

Навіщо досвідчені водії встановлюють магніт на двигун автомобіля

Будь-який автомобіліст хоче, щоб силовий агрегат машини працював, не вимагаючи ремонту якомога довше. Експерти розповіли про найпростіший та найефективніший лайфхак на цю тему, який можна застосувати практично на будь-якому транспортному засобі з двигуном внутрішнього згоряння.

Якою б чудово не була олива, залита в двигун, повністю виключити знос частин, що труться, вона не в змозі. Що відбувається з будь-яким двигуном у процесі його експлуатації? Потроху стираються і частини циліндро-поршневої групи, і вкладиші шатунів з колінчастим валом – у відповідних місцях.

Цей процес означає поступове перетворення частин мотора на металеву стружку. Якщо цей залізний «пісочок» накопичуватиметься в моторному мастилі, що циркулює по двигуну, він виконуватиме роль абразиву. Щоб відловлювати цей та інші типи забруднень, придумано спеціальний фільтр.

І найчастіше цей елемент системи змащування працює без нарікань. Однак дорогі якісні фільтри іноді підробляють. Крім того, в умовах подорожчання всього і вся для обслуговування автомобілів багато водіїв економлять і купують фільтри оливи неперевірених, але недорогих брендів. В обох випадках велика ймовірність, що фільтр не справлятиметься зі своїми завданнями і металеві продукти зношування залишатимуться в оливі й руйнуватимуть двигун.

Але є простий спосіб підстрахуватись від такого розвитку подій – магніт. При цьому зовсім не обов’язково ламати голову, намагаючись якось встановити магніт усередину двигуна. Достатньо буде того, що він буде зовні блоку циліндрів, але в безпосередній близькості від оливи.

У першому випадку ми прилаштовуємо його до фільтра оливи. Це ідеальне розташування, оскільки гарантує, що вся стружка залишиться там, де їй і належить збиратися. Другий варіант – встановлюємо магніт на піддоні картера мотора. Дуже добре, якщо там є захист двигуна — він розширює можливості кріплення нашого девайсу. При цьому стружка випадатиме на дно картера і залишатиметься там до моменту заміни оливи.

Recent Posts

Обвал цін до 80%: чому в Україні стрімко дешевшають електромобілі

Тривалий час українці неохоче купували електричні автомобілі. Багато в чому причиною були завищені ціни на…

25.09.2024

Назвали кращі дизельні кросовери та позашляховики прямоо зараз

Дизельні автомобілі, незважаючи на домінування бензинових моделей і зростаючу популярність електрокарів, все ще мають значну…

25.09.2024

Легендарна модель Volkswagen залишає європейський ринок: чим її замінять

Хетчбек Polo, багаторічний лідер продажів німецького концерну Volkswagen, залишає європейський автомобільний ринок, пише Autocentre. Модель…

25.09.2024

Ціни тануть на очах: п’ять надійних американських авто, які краще купувати з пробігом

Купівля нового автомобіля - це майже завжди втрата грошей. Значна частина моделей втрачають понад 20%…

25.09.2024

Чому двірники залишають розводи на лобовому склі і як вирішити цю проблему

Водії в Україні часто стикаються з ситуацією, коли склоочисники починають гірше виконувати свою функцію і…

25.09.2024

П’ять найгірших автомобілів за якістю салону просто зараз

При виборі автомобіля українці найчастіше орієнтуються на ходові характеристики або надійність транспортного засобу. Однак такий…

25.09.2024