Статті

Примерзли двері та замок в автомобілі: як швидко вирішити проблему

Взимку автовласники часто стикаються з проблемою примерзання дверей та замків у їхніх автомобілях. Це може бути викликано низькими температурами та вологістю, які призводять до потрапляння води в щілини та механізми, перетворюючи її на лід. Ось кілька порад від видання «Твоя МАШИНА» про те, як швидко впоратися з цією проблемою без шкоди для автомобіля.

Насамперед найкращим способом уникнути прикладзання механізмів буде запобігання цій проблемі. Для цього експерти рекомендують заздалегідь обробляти замки та гумові ущільнювачі на дверях спеціальними засобами проти обмерзання. Також корисно обробити ущільнювачі силіконовим спреєм, який запобігатиме їх прилипанню до кузова.

Якщо уникнути неприємності не вдалося, можна спробувати відігріти двері та замок феном. Цей спосіб актуальний у ситуації, якщо поблизу є відповідна техніка та розетка. Однак важливо не перегрівати метал та пластик, щоб уникнути їх пошкодження.

Як альтернативу можна використовувати спеціальні аерозолі для розморожування замків. Їх слід завжди тримати під рукою у зимовий період. До них належить так званий «рідкий ключ». Експерти стверджують, що високу ефективність розморожування дверей має засіб WD-40, а також звичайний спирт. Останній можна помітити горілкою чи антисептиком на спиртовій основі.

Не рекомендується використовувати для видалення льоду на дверях банківські картки або інші пластикові та металеві предмети, які можуть зламатися або пошкодити автомобіль. Не найкращим рішенням буде використання гарячої води. Різкий перепад температур може призвести до пошкодження скла та пластику. До того ж на сильному морозі вода може швидко охолонути і перетворитися на кригу, що лише погіршить проблему. З тієї ж причини не варто відігрівати замок своїм диханням – це створює додаткову вологу.

Recent Posts

Правило 30 хвилин: що потрібно знати водієві про заряджання акумулятора автомобіля під час руху

Акумулятор автомобіля - один із найважливіших компонентів транспортного засобу, що потребує регулярного обслуговування. Ситуації, коли…

19.09.2024

Не робіть так: яка популярна помилка водіїв під час паркування веде до блокування АКПП

Автомобілі з автоматичною коробкою передач істотно полегшують життя сучасним водіям. Ці машини не потребують частого…

19.09.2024

Десять найгірших автомобілів в історії: помилки, які неможливо забути

Сучасні автомобілі значно просунулися в плані технологій, безпеки та надійності. Навіть найбільш невиразні моделі зазвичай…

19.09.2024

П’ять помилок водіїв, які вбивають ваш автомобіль: як уникнути непотрібних поломок

Кожен автовласник хоче, щоб його транспортний засіб прослужив якомога довше, але багато хто з нас…

19.09.2024

Десять кращих автомобілів класу люкс прямо зараз: розкіш і технології майбутнього

Автомобілі класу люкс завжди вирізнялися високими стандартами, пропонуючи своїм власникам не тільки комфорт і статус,…

19.09.2024

Три помилки під час прогрівання двигуна, яких припускаються всі водії

Незважаючи на те, що сучасні двигуни і мастила для них виробляються так, що прогрів стає…

19.09.2024