Статті

Який омивач скла заливати в автомобіль небезпечно для здоров’я і чому

Омивайка для автомобіля зазвичай такий непомітний елемент, але його значення стає явним, коли на вулиці сніг або дорога вкрита брудом. Але що якщо обрано невідповідну омивайку? Зокрема використання рідини на основі метилового спирту може мати серйозні наслідки для здоров’я.

Метиловий спирт, або метанол, широко використовується в промисловості, він дешевий та ефективний, оскільки має низьку температуру замерзання. Водночас його використання в автомобілі стикається з критикою та низкою ризиків.

Метиловий спирт є сильною отрутою. Навіть невелика кількість — 10 грамів — при вживанні може викликати сліпоту, а 30 грамів — смерть. Не обов’язково вживати цю речовину, досить просто вдихати її пари, які потрапляють до салону через вентиляцію. Вдихання парів метанолу може спричинити запаморочення, нудоту. Метанол може накопичуватися в організмі та провокувати більш серйозні захворювання нервової та серцево-судинної системи.

В Україні продаж омиваючих рідин на основі метилового спирту офіційно заборонений, але через свою дешевизну та ефективність вони, як і раніше, популярні у напівлегальних та нелегальних продавців. Омивайка на основі метанолу може ввозитися з-за кордону або бути місцевим контрафактом, що становить додаткові ризики.

Для безпеки своєї та пасажирів важливо вибирати нешкідливі омивайки. Перевіряйте склад рідини, що купується, впевніться в її безпеці та відповідності нормам. Це дозволить уникнути серйозних наслідків та підтримувати не лише чистоту автомобіля, а й своє здоров’я.

Recent Posts

Назвали 10 недорогих автомобілів з ідеальним рейтингом безпеки

Дороги завжди залишаються місцем підвищеної небезпеки, і на функціях безпеки економити не варто. Тим паче,…

16.06.2024

Експерт назвав ТОП-3 надійних автомобіля з пробігом, які варто купити у 2024 році

У сучасному світі вибір вживаного автомобіля стає все більш актуальним для багатьох автолюбителів. Особлива увага…

16.06.2024

Назвали ТОП-9 доступних автомобілів для далеких поїздок

Вибір відповідного автомобіля для подорожей на далекі відстані може стати складним завданням, особливо коли йдеться…

16.06.2024

Чи варто переводити машину на газ: аргументи “за” і “проти”

Ідея встановлення газобалонного обладнання (ГБО) на легковий автомобіль давно стала популярною серед українських автомобілістів. Зараз,…

16.06.2024

Чому зростає рівень антифризу в автомобілі та що з цим робити

Кожен сучасний автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння оснащений системою охолодження, ключовим компонентом якої є антифриз.…

16.06.2024

Машина служитиме десятиліттями: п’ять способів, як цього домогтися

Для середньостатистичного українського водія, що володіє старим автомобілем, є безліч способів продовжити термін служби машини…

16.06.2024