Статті

Не гробіть двигун: який колір вихлопних газів має насторожити водія

Колір диму, який ви бачите з вихлопної труби вашого автомобіля, не завжди просто результат згоряння палива. Він може слугувати важливим індикатором різних несправностей у двигуні. Розуміння причин появи різних відтінків диму може допомогти вам рано виявити і вирішити проблеми, які можуть бути замасковані під видиму нормальність. Давайте розберемося, що кожен колір диму може означати і які дії слід вжити в кожному випадку.

Прозорий або білий дим: Цей вид диму зазвичай свідчить про конденсацію всередині вихлопної системи. Здебільшого це нормальне явище, особливо під час запуску двигуна в холодну погоду. Однак, якщо білий дим зберігається після прогрівання двигуна або має інтенсивний запах антифризу, це може вказувати на несправність, таку як зношення поршневої групи, пошкодження прокладки головки блока циліндрів, протікання антифризу або несправність термостата. Брудні фільтри і форсунки також можуть викликати білий дим.

Жовтий дим: Жовтий дим може бути результатом надмірної кількості сірки в паливі або мастилі. Це може статися в разі неправильного змішування палива або використання низькоякісного мастила. Якщо колір диму зберігається або посилюється, рекомендується звернутися до автомобільного сервісу для перевірки.

Синій або сизий дим: Цей вид диму може вказувати на проблеми з мастильною системою двигуна, як-от зношення мастилознімних ковпачків, поршневих кілець або прокладки головки блока циліндрів. Синій дим зазвичай вказує на мастило, яке потрапляє в камери згоряння і спалюється разом із паливом.

Важливо пам’ятати, що будь-який незвичний колір диму з вихлопної системи потребує уваги та розгляду фахівцем. Несправності, зазначені вище, можуть призвести до серйозних пошкоджень двигуна, тому рекомендується своєчасно звертатися до кваліфікованих механіків для діагностики та ремонту.

Recent Posts

Названо 10 найкращих гібридних автомобілів для тривалих поїздок

Плануючи тривалу подорож на автомобілі, одним з головних питань є вибір відповідного транспортного засобу. Гібридні…

09.05.2024

Експерт розкрив автовласникам головну причину проблем із кондиціонером

Автомобільний кондиціонер влітку стає практично незамінним. Саме тому не варто допускати його несправностей у найбільш…

09.05.2024

Які машини краще не купувати з пробігом: 5 авто, яких слід уникати

Під час купівлі вживаного автомобіля важливо враховувати безліч чинників, включно з надійністю, якістю збірки і…

09.05.2024

Як зрозуміти, що залило двигун і що з цим робити: 3 явні ознаки несправності

Якщо двигун вашого автомобіля залило бензином, це може стати серйозною проблемою, ігнорувати яку категорично не…

09.05.2024

Названо 10 кросоверів з пробігом, які майже неможливо продати

Кросовери сьогодні на піку популярності в Україні, проте є моделі, які продати на вторинному ринку…

09.05.2024

Яким гібридним авто віддають перевагу українці: названо найпопулярніші моделі

В Україні стрімко набирають популярність автомобілі з гібридними силовими установками. Як повідомляє асоціація Укравтопром, у…

09.05.2024