Статті

Як уникнути штрафу за непристебнутий ремінь безпеки: 4 поради для водіїв

В Україні заборонено пересуватися на автомобілі з непристебнутими ременями безпеки. Незважаючи на це, як свідчить статистика, більшість водіїв та пасажирів ігнорують вимоги закону. Це змушує поліцію звертати особливу увагу на дотримання цього правила. У зв’язку з цим експерти назвали водіям 4 важливі правила, які дозволяють уникнути штрафу. Зрозуміло, насамперед потрібно пристебнутися.

1. Встановіть на ремінь спеціальну накладку: подібні накладки виконані зі світловідбиваючих елементів і дозволяють бачити ремінь на великі дистанції. Інспектор не зможе безпідставно зупинити вас, звинувативши у порушенні.

2. Намагайтеся одягати світлий верхній одяг: темний ремінь безпеки поверх світлого одягу також буде добре бачити для патрульних.

3. Пристібайте ремінь, не пропускаючи його під одягом: деякі водії для своєї зручності пропускають ремінь під одягом, але це не завжди правильно. Зокрема, для поліції це створює ілюзії, що ви рухаєтеся з непристебнутим ременем безпеки.

4. Не поспішайте з оплатою штрафу: навіть якщо вам виписали штраф, потрібно спочатку переконатися, що це було зроблено відповідно до закону. Зокрема, поліцейські могли не помітити, що ви пристебнуті, а потім відстебнули ремінь після зупинки. Насамперед слід звертати увагу на наявність у інспекторів доказів «правопорушення». Якщо таких немає, можна сміливо звертатися до суду.

Recent Posts

Економія палива в автомобілі: кондиціонер проти відчинених вікон

Питання економії палива стає особливо актуальним в умовах постійного зростання цін на бензин. Одним із…

05.07.2024

Найгірші дизельні автомобілі: назвали ТОП-10 ненадійних моделей

Британський портал WhatCar провів масштабне дослідження серед власників старих дизельних автомобілів віком до п'яти років.…

05.07.2024

Краще за кондиціонер: водіям розкрили одну кнопку в авто, яка охолодить салон за секунду

Літо приносить не тільки довгоочікувані сонячні дні, а й нестерпну спеку, яка перетворює водіння автомобіля…

05.07.2024

П’ять брендів автомобілів з найнадійнішими двигунами

Автомобільний двигун - це серце машини, і його надійність є ключовим фактором для багатьох водіїв,…

05.07.2024

Запаморочення і кровотечі: як зрозуміти, що автомобіль вбиває здоров’я водія

Експерти попереджають: автомобіль може не тільки доставляти вас до пункту призначення, а й погіршувати ваше…

05.07.2024

3 ознаки того, що вашому автомобілю потрібен тюнінг

Технічне обслуговування автомобіля є одним із найважливіших аспектів володіння ним. Однак, крім регулярного обслуговування, варто…

05.07.2024