Статті

Які автомобілі витрачають більше оливи: ТОП найбільш ненажерливих моделей

Деякі автомобілі, незважаючи на свою популярність і загальну надійність, мають репутацію “оливожерів”. Проблема підвищеної витрати оливи може бути пов’язана з конструктивними особливостями двигунів, їхнім віком, а також технічним станом. В інтерв’ю з порталом ampercar.com моторист профільного автосервісу назвав кілька моделей, які відомі своїм підвищеним споживанням оливи. Розглянемо ці моделі докладніше.

ТОП автомобілів з підвищеною витратою оливи

1. Volkswagen, Skoda і Audi з моторами серії EA888 (1.8 і 2.0 літра)
Ці двигуни, випущені в другому десятилітті двотисячних років, відомі своїм високим споживанням оливи. Проблеми почалися після оновлення 2008 року, коли інженери змінили товщину кілець і розміри дренажних отворів у канавках поршня. У результаті ці зміни призвели до збільшення витрати оливи, яка іноді сягала до літра на тисячу кілометрів. Ці двигуни встановлювалися на такі моделі, як: VW Tiguan, Audi A4, Audi Q3, Skoda Octavia, Audi Q5, Volkswagen Golf, VW Jetta.

2. Audi з моторами серії EA837 (до 3 літрів)
Цей V-подібний двигун встановлювали на моделі Audi A8, Audi Q7 і VW Touareg, вироблені з 2008 по 2017 роки. Він також відомий своїм підвищеним споживанням оливи, особливо на старіших автомобілях.

3. BMW з двигунами серії N (N45 і N46)
Чотирициліндрові двигуни BMW серії N, такі як N45 і N46, здобули популярність завдяки високому споживанню оливи. Ці двигуни почали встановлювати на автомобілі BMW у 2000-х роках. Конструктори змінили форму поршнів на Т-подібну і зменшили простір для поршневих кілець, що призвело до підвищеної витрати оливи через мастилознімні ковпачки. Ці двигуни можна знайти в моделях BMW 3 серії.

4. Hyundai-KIA з двигунами серії G4KA / G4KD і G4NA (2 літри)
Двигуни із серії G4KA / G4KD і G4NA, встановлені на моделі Kia Soul, Sportage, Ceed, Optima і Cerato, випущені до 2018 року, також страждають від підвищеної витрати масла. Основною причиною є поява задирів на внутрішніх стінках циліндрів, що веде до витоку масла.

Причини підвищеної витрати масла

Знос поршневих кілець і циліндрів: Згодом поршневі кільця і циліндри можуть зношуватися, що призводить до витоку масла.

Неякісні сальники і ковпачки: Проблеми з герметичністю сальників і ковпачків також можуть сприяти витоку масла.

Проблеми з конструкцією: Деякі двигуни від самого початку спроектовані з недоліками, які сприяють підвищеній витраті оливи.

Несправності системи вентиляції картера: Неправильна робота системи вентиляції картера може призвести до підвищеної витрати оливи.

Recent Posts

Автомеханік розповів, як правильно їхати на автомобілі зі спущеним колесом

Від пробиття або спуску колеса ніхто з автомобілістів не застрахований. Саме тому кожен водій має…

13.06.2024

Британці визначили найкращий кросовер для володіння у 2024 році: він продається і в Україні

Британське видання AutoExpress за підсумками щорічного дослідження Driver Power визначило модель кросовера, якою найкраще володіти…

13.06.2024

Коли не можна заправляти автомобіль бензином марки А-95: експерт назвав один випадок

Видання Автосота, посилаючись на експерта компанії Autolist Віктора Волошина, повідомляє, що старі моделі автомобілів, заточені…

13.06.2024

Найнадійніші десятирічні кросовери і позашляховики: назвали ТОП-10 моделей

Видання Autoblog досліджувало вторинний ринок автомобілів з метою визначити, які моделі кросоверів і позашляховиків віком…

13.06.2024

Євросоюз запровадив рекордні обмеження для китайських авто, які шокували Пекін

Слідом за США Європейський Союз вирішив запровадити суттєві обмеження на ввезення та продаж китайських електромобілів.…

13.06.2024

5 помилок водіїв, які вбивають механічну КПП в автомобілі

Механічна трансмісія стає менш популярною через очевидні переваги в простоті використання «автомата». Однак МКПП довгий…

13.06.2024