Статті

На ухилянтів нацькують Інтерпол: недобросовісним водіям загрожує жорстке покарання

В Україні планують встановити жорстке покарання для окремої категорії водіїв, які намагаються уникнути мобілізації. До реалізації нової стратегії планують залучити Інтерпол.

Набуття чинності новим законом про посилення мобілізації викликало серйозне занепокоєння в українському суспільстві, автомобілісти не стали винятком. Особливо після того, як стало відомо, що Територіальні центри комплектування на західному кордоні затримують просто на дорозі водіїв фур, які здійснюють міжнародні перевезення.

Віце-президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників Віктор Балін заявив, що віднедавна почастішали випадки, коли водії отримують дозвіл на виїзд за кордон, а під час його перетину тікають, кидаючи транспорт із вантажем. В Україну чоловіки не повертаються, побоюючись, що можуть бути примусово мобілізовані.

Балін підкреслив, що така тенденція має загрозливий характер, оскільки доводиться шукати шляхи повернення транспортних засобів в Україну. До того ж система «Шлях» вводить обмеження щодо перевізників, чиї водії не повертаються з-за кордону. Це ускладнює і без того непростий процес пошуку водіїв.

За його словами, Асоціація вже працює над комплексним вирішенням цієї проблеми. Зокрема, юристи розробляють єдину стратегію, яка дасть змогу кваліфікувати дії водіїв-утікачів, як викрадення транспортного засобу. У такому разі компанія може звертатися по допомогу до правоохоронців, а ті – подавати водіїв у розшук по лінії Інтерполу.

Далекобійникам, які потрапили під обмеження, загрожує депортація в Україну. Якщо цього і не станеться, знайти роботу в Європі з клеймом «викрадача» їм буде все одно проблематично.

Recent Posts

Як не можна їздити на автомобілі в дощ: п’ять важливих правил

Дощ є однією з найбільш небезпечних погодних умов для водіїв. Водіння під час дощу вимагає…

07.09.2024

Що робити, якщо в дорозі закінчився бензин: поради для водіїв

Навіть найдосвідченіші водії можуть зіткнутися з ситуацією, коли раптово закінчується бензин в автомобілі. Це неприємний,…

07.09.2024

Найпотворніші автомобілі: ТОП-5 машин з найгіршим дизайном

Світ автомобілів сповнений шедеврів дизайну, але не кожна модель стає еталоном стилю. Деякі автомобілі, незважаючи…

07.09.2024

П’ять типових помилок водіїв, які призводять до викрадення автомобіля

Незважаючи на розвиток технологій захисту автомобілів, викрадення залишається одним із найпоширеніших злочинів у багатьох країнах,…

07.09.2024

П’ять найпроблемніших автомобілів з пробігом, яких варто уникати

Ринок вживаних автомобілів продовжує процвітати, особливо в умовах економічної невизначеності. Однак не всі вживані автомобілі…

07.09.2024

П’ять небезпечних помилок, яких припускаються водії з дітьми

Водіння автомобіля майже завжди пов'язане зі стресом, але коли в машині дитина, то ця тривожність…

07.09.2024