Статті

Небезпека круїз-контролю: коли водіям не можна його використовувати

Багато сучасних автомобілів комплектуються дуже зручною функцією круїз-контролю, яка допомагає водієві з керуванням. Особливо корисна вона під час тривалих поїздок, коли складно постійно утримувати концентрацію на високому рівні. Разом з тим є випадки, коли використання круїз-контролю може навпаки нашкодити. У деяких випадках це навіть смертельно небезпечно.

Несприятливі дорожні умови: круїз-контроль хороший у сприятливих умовах. У поганих умовах система може заважати водієві.

Мінливий трафік: у щільному міському потоці важливо вміти адаптуватися до швидких змін. У випадку з круїз-контролем це поки що неможливо. Те що підходить для одного часу доби в місті, може бути смертельно небезпечним в інший час.

Втома і сонливість: коли водії виснажений і починає засинати, круїз-контроль може дати хибне відчуття комфорту, що машина їде сама. Але це не так. Допускати такі ситуації категорично не можна.

Несподівані перешкоди на шляху: система може не помічати серйозних перешкод на шляху, яких, по ідеї, там бути не повинно. Дикі звірі або вибоїни при використанні круїз-контролю можуть стати серйозною загрозою для автомобіля.

Recent Posts

Як не можна їздити на автомобілі в дощ: п’ять важливих правил

Дощ є однією з найбільш небезпечних погодних умов для водіїв. Водіння під час дощу вимагає…

07.09.2024

Що робити, якщо в дорозі закінчився бензин: поради для водіїв

Навіть найдосвідченіші водії можуть зіткнутися з ситуацією, коли раптово закінчується бензин в автомобілі. Це неприємний,…

07.09.2024

Найпотворніші автомобілі: ТОП-5 машин з найгіршим дизайном

Світ автомобілів сповнений шедеврів дизайну, але не кожна модель стає еталоном стилю. Деякі автомобілі, незважаючи…

07.09.2024

П’ять типових помилок водіїв, які призводять до викрадення автомобіля

Незважаючи на розвиток технологій захисту автомобілів, викрадення залишається одним із найпоширеніших злочинів у багатьох країнах,…

07.09.2024

П’ять найпроблемніших автомобілів з пробігом, яких варто уникати

Ринок вживаних автомобілів продовжує процвітати, особливо в умовах економічної невизначеності. Однак не всі вживані автомобілі…

07.09.2024

П’ять небезпечних помилок, яких припускаються водії з дітьми

Водіння автомобіля майже завжди пов'язане зі стресом, але коли в машині дитина, то ця тривожність…

07.09.2024