Статті

Картопляний лайфхак: 4 способи використовувати овоч для догляду за автомобілем

Успіх у соціальних мережах часто буває непередбачуваним. Відео, які, здавалося б, не мають шансів стати популярними, раптово набирають десятки тисяч переглядів. Саме це сталося з нещодавнім відео, в якому демонструється, як натирати автомобіль картоплею.

Експерт із соціальних мереж у галузі автомобілебудування @chequanxiaoqiao, яка має понад 4,1 мільйона передплатників і відома своїми вірусними відеороликами в Instagram і TikTok, опублікувала нове відео, в якому вона розповідає про користь картоплі для догляду за автомобілем. Пост докладно розповідає про чотири способи використання картоплі для догляду за автомобілем, які, на її думку, мало хто знає.

Зниження запотівання скла
Перший трюк стосується запобігання запотіванню стекол і дзеркал автомобіля. @chequanxiaoqiao стверджує, що картоплю можна використовувати для зменшення конденсату. Дійсно, картопля володіє деякими антиконденсатними властивостями, проте ефект від її використання короткостроковий і менш ефективний порівняно з такими спеціалізованими продуктами, як RainX. Тому, якщо ви вирішите спробувати цей метод, не очікуйте довгострокового результату.

Видалення іржі
Друга порада стосується видалення іржі з металевих частин автомобіля. Картопля дійсно може допомогти в боротьбі з поверхневою іржею завдяки щавлевій кислоті, що міститься в ній. Ця кислота вступає в реакцію з іржею і руйнує її. Однак для видалення серйозної іржі краще використовувати спеціалізовані засоби, такі як WD-40, які відомі своєю високою ефективністю.

Очищення плям
Третій лайфхак стосується очищення агресивних плям з кавових чашок. @chequanxiaoqiao пояснює, що картоплю можна використовувати для видалення складних плям завдяки все тій же щавлевій кислоті. Цей метод дійсно може працювати, але навряд чи стане основною практикою серед автолюбителів.

Видалення масляної плівки
Остання порада стосується видалення масляної плівки з лобового та бокових стекол автомобіля. На відео цей метод виглядає ефективним, проте використання спеціального засобу для скла на спиртовій основі дасть чистіший і довговічніший результат.

Recent Posts

Водіям назвали найнадійнішу автоматичну коробку передач

Поява автоматичної трансмісії сильно спростила життя водіям автомобілів, які звикли до "механіки". Водночас коробка "автомат"…

18.06.2024

Не попадіться на гачок: як розпізнати автомобіль-потопельник під час купівлі

Факт затоплення машини у водоймі або повені нерідко намагаються приховати під час продажу, тим самим…

18.06.2024

Як і скільки потрібно їздити на машині, щоб зарядити акумулятор

Як відомо, автомобільний акумулятор постійно заряджається під час їзди від генератора. При цьому короткі поїздки…

18.06.2024

Чому двигуни сучасних авто перестали бути довговічними: назвали чотири вагомі причини

Від досвідчених автомобілістів часто можна почути, що нинішні машини вже не такі як раніше. І…

18.06.2024

Водіям назвали небезпечні оберти, до яких краще не розганяти двигун автомобіля

Двигун будь-якого автомобіля влаштований так, що він витримує навіть найсерйозніші навантаження, але не кожен мотор…

18.06.2024

Назвали 7 фраз, які водієві категорично не можна говорити патрульному під час зупинки

Подобається вам це чи ні, але взаємодіяти з поліцією, якщо ви регулярно сідаєте за кермо,…

18.06.2024