Статті

Помилки під час запуску двигуна: що не можна робити перед початком поїздки в автомобілі

Запуск двигуна автомобіля – це процес, що вимагає уваги і дотримання певних правил. Неправильні дії можуть негативно позначитися на стані вашого автомобіля і його довговічності. Експерти видання SUV News розповіли про основні помилки під час запуску двигуна.

1. Поспіх під час запуску двигуна
Одна з найпоширеніших помилок – це квапливість під час запуску двигуна. Коли водій одразу повертає ключ у положення “запуск”, не давши автомобілю час провести внутрішню перевірку систем, це може призвести до низки проблем. У сучасних автомобілях електроніка проводить діагностику та збір даних про умови роботи одразу після увімкнення запалювання. Якщо не дати системам час підготуватися, це може позначитися на ефективності та надійності роботи автомобіля. Експерти радять увімкнути запалювання, дочекатися закінчення всіх індикаторів і звукових сигналів, а потім вже запускати двигун.

2. Швидкий запуск дизельних автомобілів
Особливу увагу слід приділити запуску дизельних автомобілів. Швидкий запуск може призвести до нерівномірної роботи циліндрів, оскільки паливо не встигає повністю згоріти. Це, своєю чергою, може спричинити перевантаження і забруднення фільтрів, що призведе до їхнього більш швидкого зносу і необхідності заміни. Оптимальним варіантом для дизельних автомобілів є прогрівання свічок розжарювання, що забезпечує більш повне і рівномірне згоряння палива. Це можна зробити, повернувши ключ у положення запалювання і почекавши кілька секунд перед запуском двигуна.

3. Нехтування прогріванням двигуна
Багато водіїв вважають, що сучасні автомобілі не потребують прогріву двигуна перед початком руху. Однак це не зовсім так. Прогрівання двигуна, особливо в холодну пору року, дає змогу оливі краще циркулювати по системі, знижуючи знос деталей двигуна. Це особливо важливо для старих автомобілів і автомобілів з пробігом. Рекомендується дати двигуну попрацювати на холостому ходу хоча б пару хвилин перед початком руху.

4. Запуск двигуна при натиснутому газі
Ще однією поширеною помилкою є запуск двигуна при натиснутому газі. Це може призвести до різкого збільшення обертів двигуна одразу після запуску, що несприятливо позначається на його деталях і може спричинити їхнє зношування. Запускати двигун потрібно без натискання педалі газу, а плавно збільшити оберти можна вже після того, як двигун стабільно запрацює.

5. Ігнорування попереджувальних індикаторів
Нерідко водії ігнорують сигнали попереджувальних індикаторів на панелі приладів. Це може бути серйозною помилкою, оскільки індикатори сигналізують про наявність проблем у системі автомобіля. Перед запуском двигуна важливо переконатися, що всі індикатори в порядку, і немає сигналів про несправності. Ігнорування таких сигналів може призвести до серйозних поломок і дорогого ремонту.

Рекомендації експертів

  • Дайте автомобілю час провести діагностику. Увімкніть запалювання і почекайте кілька секунд перед запуском двигуна.
  • Прогрівайте двигун у холодну пору року. Дайте йому попрацювати на холостому ходу пару хвилин перед початком руху.
  • Запускайте двигун без натискання педалі газу. Це дасть змогу уникнути різких збільшень обертів і зносу деталей.
  • Слідкуйте за станом попереджувальних індикаторів. Переконайтеся, що всі системи автомобіля працюють коректно перед запуском двигуна.
  • Дотримання цих простих правил допоможе вам зберегти автомобіль у хорошому стані та уникнути зайвих проблем і витрат на ремонт. Пам’ятайте, що правильний запуск двигуна – це запорука довговічності та надійності вашого автомобіля.

Recent Posts

ТОП механік попередив про небезпеку використання старих автомобільних шин

Топовий американський автомеханік із 56-річним стажем роботи, а також YouTube-блогер Скотті Кілмер звернувся до своїх…

28.10.2024

Кращі компактні преміум-кросовери: ТОП-10 моделей прямо зараз

Сегмент преміальних кросоверів стрімко розвивається завдяки відмінному поєднанню розкоші та практичності. Ці автомобілі, як правило,…

28.10.2024

Як одягатися і поводитися за кермом, щоб не привертати увагу поліції: порада від патрульного

В Україні поліція не може зупиняти автомобіль без вагомої причини та конкретної підстави, проте зайву…

28.10.2024

На що під час зміни автомобільних шин водієві слід звернути увагу при заміні автомобільних шин

З наближенням зими українським автомобілістам мимоволі доводиться замислюватися про майбутню зміну автомобільних шин на зимові.…

28.10.2024

Шість американських автомобілів, які не рекомендують купувати самі американці

Американці, як правило, з великою гордістю ставляться до власного автопрому і дуже люблять підкреслювати, що…

28.10.2024

В Україні штрафують водіїв на 340 грн за одне дріб’язкове порушення: як уникнути проблем

Зазвичай автомобільні штрафи виписують за перевищення швидкості або небезпечні маневри на дорозі. У зв'язку з…

28.10.2024